От ЦСКА 1948 нападнаха по повод стадион Българска армия и

...
От ЦСКА 1948 нападнаха по повод стадион Българска армия и
Коментари Харесай

От ЦСКА 1948 нападнаха "бившия Литекс", искат "Българска армия"

От ЦСКА 1948 нападнаха във връзка стадион " Българска войска " и базите на Панчарево и изявиха вкус за това да ги имат. Учредителите и членовете на Сдружение ЦСКА 1948 и почитатели на тима се подписаха под отворено писмо, изпратено до медиите. Публикуваме го без редакторска интервенция:
" Уважаеми дами и господа от служебното държавно управление,
Уважаеми бъдещи министри и членове на комисии в Народно събрание,
Уважаеми народни представители,
За разлика от други почитатели, ние, членовете на съдружие ЦСКА 1948 и последователи на тима, не пишем заявления с мотив или без, само че ще нарушим мълчанието след повече от 5 години.
Границата на търпението ни преля след последните събития към спортните база на ЦСКА – стадион „ Българска войска “и комплекс „ Панчарево. Спортният министър Андрей Кузманов заяви публично за отговорности от близо 4 милиона лв., които настанилият се преди 5 години ЦСКА-София (бивш Литекс) е съумял да натрупа. Във всяка цивилизована страна това би довело до мигновено преустановяване на контракта. Все отново за надалеч по-малки отговорности към страната тези дни беше изхвърлен известен вестник, а за 6 милиона – и ръководещата близо 12 години партия. Но какво се случва?
С терзание проследихме полемиките към съставянето на нов кабинет в частта му за спорта. Един от спряганите за спортни министри незабавно изиска надали не опрощаване на задълженията на ЦСКА-София. Последваха потресаваща декларация против спортния министър (далеч под равнището ни е да я коментираме) и досадни плачове по медиите на чиновници на неизряден длъжник. А какви са обстоятелствата, припомняме: Литекс получи базата през 2016 година, броени часове откакто тя беше отнета от към момента съществуващият ЦСКА за противоречив наем от 929 109 лв.. Тоест, в пъти по-малки „ отговорности “(по-долу ще разберете за какво в кавички).
Това беше направено без обикновен конкурс или най-малко публикация на портала на „ Армията “, а приказваме за неповторими терени от десетки декари в сърцето на Борисовата градина и в една от най-скъпите зони до София. Българският съд реши преди седмици, че истинският ЦСКА даже не е дължал въпросните 929 109 лв.. Тоест, законът е бил жестоко погазен през 2016 година, за което ЦСКА 1948 сигнализира неведнъж.
В края на 2017 година беше разгласен конкурс с правила, които изхвърлиха нашия клуб ЦСКА 1948 от търга за базите на ЦСКА. Яви се единствено един участник: ЦСКА-София, който на 3 януари, 2018 година беше разгласен за победител. Договор със спортното министерство подписа персонално финансовият шеф на ЦСКА-София господин Трифон Попов (така е показан в формалния сайт), дълготраен президент на Литекс. Припомняме на тези, които лъжат, че договорът е подписан с „ Титан. ЦСКА-София разгласи с шумна медийна акция за голям триумф контракта, който в този момент се оказва „ заробващ “.
Прилагаме изискванията на търга, подписани от Красен Кралев (тогава министър на спорта), от които всеки образован човек може да се осведоми какъв брой и по какъв начин би трябвало да бъде плащано за базите, кои суми могат и кои НЕ МОГАТ да бъдат приспадани.
Единственото, което желаеме с това отворено писмо, е съблюдаване на законите на Република България. Дължимите милиони са държавни пари, т.е. пари, взети от джоба на почитателите на всички български тимове. Всеки опит за извъртане или опит за заобикаляне на закона значи тотално тъпчене на декларациите за бистрота на новото ръководство и продължение на най-голямата замяна в историята на спорта, почнала през 2016 година. "
С почитание:
От учредители и членове на Сдружение ЦСКА 1948 и почитатели на тима ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР