От ЦИК припомниха какво може и какво не може да

...
От ЦИК припомниха какво може и какво не може да
Коментари Харесай

От ЦИК припомниха какво не може да се прави в деня за размисъл

От ЦИК припомниха какво може и какво не може да се прави в деня за размисъл, преди изборите на 26 май. Забранена е предизборната политическа пропаганда, споделиха по време на конференция.
Резултатите от социологическите допитвания във връзка на изборите не могат да бъдат огласявани под каквато и да е форма 24 часа преди изборния ден и по време на изборния ден, преди края му в 20:00 часа.
Началото на изборния ден е 7 часа сутринта, а края му в 20 часа вечера. След привършване на гласуването би трябвало да се постави и втори щемпел, с цел да е годна бюлетината, подсети Таня Цанева от ЦИК.
По отношение на жалбите и сигналите все още са получени 60 сигнала и 26 тъжби. Всеки може да ревизира дали в неговата секция има машини за гласоподаване.
Няма сигнали за проблеми с откриване на секциите в чужбина.
Към момента има регистрирани 2575 наблюдаващи за евровота от 14 НПО-та.
„ Имаме един отвод досега. Заявление за регистрация беше подала фондация. Фондациите според Изборния кодекс не могат да бъдат регистрирани за наблюдаване на изборния развой “, уточни Цанева.
„ В днешния ден шефовете на лечебни заведения, профилираните институции, плавателните съдове и местата за изтърпяване на санкции ще би трябвало да уведомят общинската администрация и да предадат описите на хората, които се намират там и имат право да гласоподават на 26 май “, изясни Таня Цанева. Тя посочи, че до 25 май партиите могат да записват в РИК своите покровители, както и да показват описи на представителите си в съответната РИК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР