От Централната избирателна комисия /ЦИК/ обявиха Йордан Кръстанов за депутат

...
От Централната избирателна комисия /ЦИК/ обявиха Йордан Кръстанов за депутат
Коментари Харесай

Кой ще стане депутат на мястото на Вежди Рашидов?

От Централната изборна комисия /ЦИК/ оповестиха Йордан Кръстанов за народен представител от 17-и МИР Пловдив-област на мястото на. Решението би трябвало да се обнародва в „ Държавен вестник “.

Припомняме, че на 1 септември Рашидов беше освободен като народен представител. В началото на месец август той подаде оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а по-късно и като депутат. Причината – на 7 август по време на парламентарната отмора сред гласуванията на измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение, той сподели в пленарната зала:

„ Има и в този момент закони. К’во чешеме езици? Всички к*рви се разсъниха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна. “

Изказването му провокира съществени рецензии и апели той неотложно да напусне Народното събрание.

Според Конституцията предварителното преустановяване на пълномощията на народен представител постоянно се постановява с парламентарно решение . Това може да се случи, когато депутатът е подал оставка или е налице влезнала в действие присъда, с която му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за съзнателно закононарушение, или когато осъществяването на наказването „ отнемане от независимост “ не е отсрочено, установена е неизбираемост или несъответственост, както и гибел, написа „ Българска телеграфна агенция “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР