От Централната избирателна комисия дадоха подробности за организацията около предстоящите

...
От Централната избирателна комисия дадоха подробности за организацията около предстоящите
Коментари Харесай

Показаха бюлетината за вота на 2 октомври

От Централната изборна комисия дадоха детайлности за организацията към идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври.

Беше показана и бюлетината, с която ще гласуваме, както и демоверсията на софтуера за изборите.  
 БГНЕС
" Заявлението за гласоподаване по сегашен адрес се подава до общинската администрация, където е регистриран актуалният адрес. Може и електронно. До 17 септември изтича срокът и на хората с увреждания, които не могат да гласоподават в изборно помещение. Те могат да подадат заявление за формиране на преносима секционна избираема комисия ", изясни заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

" 6631 са кандидатурите в тези избори. Имаше 9 претенденти, регистрирани в 3 региона и заличихме регистрацията в последния регион. Заличени са регистрациите на 7 претенденти с двойно поданство ", добави Матева.

По думите ѝ на 10 септември всички машини ще бъдат доставени в регионалните управи.

" Има доста сигнали от гласоподаватели, които са подали заявки за гласоподаване отвън страната, с въпроси за какво се разгласяват трите им имена на страницата на ЦИК и дали това не е нарушаване. ЦИК има законово обвързване всяко подадено заявление за гласоподаване отвън страната неотложно да се разгласява на интернет страницата на ЦИК ", обясни Матева.

" На 6 против 7 септември завърши срокът за подаване на такива заявки. Много е евентуално комисията още през днешния ден да вземе решение по отношение на разкриването на изборни секции отвън страната ", добави представителят на ЦИК Цветозар Томов. 

Той съобщи, че общо са подадени 50 900 заявки за гласоподаване отвън страната.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР