От централата на софийското БСП излязоха с официална позиция по

...
От централата на софийското БСП излязоха с официална позиция по
Коментари Харесай

БСП пита: На какво основание г-жа Фандъкова е възложила пълното разрушаване на "1300 години България"

От централата на софийското Българска социалистическа партия излязоха с публична позиция във връзка демонтирането на паметника „ 1300 години България " пред НДК, подхванато от Столична община.

Ето какво гласи тя:

На 3 юли станахме очевидци на невижданите дейности по разрушаването на паметника „ 1300 години България ".

Кметът на София обществено съобщи, че „ решението е за ремонт на скулптурната комбинация на паметника и унищожаване на цялата тежко компрометирана структура от бетон и метал ".

Ние, от Българска социалистическа партия, изрично заявяваме, че това изказване не е правилно, а подхванатите дейности са противозаконни.

Решение на СОС №842 от 18.12.2014 година, на което се базира госпожа Фандъкова, касае единствено и само демонтажа, преместването и предаването за краткотрайно предпазване в Музея за история на София на художествените скулптурни детайли.

На какво съображение госпожа Фандъкова е упълномощила цялостното разрушение на монумента?

В наличието на решението на СОС липсва диспозитив за унищожаване на цялостната структура на паметника.

Г-жо Фандъкова, желаете ли да бъдете запомнена като кметът, който е разрушил, освен това нелегално, знак на 13-вековната история на България - дълга, сложна, претърпяла доста тежки моменти, само че оживяла и устояла на всевъзможни нападения?

Настояваме, до изясняване на правното съображение за дейностите на Столична община, да бъдат прекратени всички действия по унищожаването на паметника.

Законите на Република България важат за всички, даже и за ръководещите.

Вярваме, че органите и институциите, които подсигуряват законността и държавността, ще изпълнят дълга си и ще се сезират съгласно компетентността си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР