От централата на AstraZeneca излязоха с изявление за безопасност на

...
От централата на AstraZeneca излязоха с изявление за безопасност на
Коментари Харесай

AstraZeneca: Страничните ефекти след ваксиниране са толкова, колкото щяха да бъдат и без имунизации


От централата на AstraZeneca излязоха с изказване за сигурност на ваксина та.

Анализ на нашите данни за сигурност , изработен въз основа на приложени над 17 милиона дози от ваксина та против COVID-19 на Оксфорд-АстраЗенека, не демонстрира нараснал риск от белодробна тромбемболия , дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения. Всъщност обявеният брой случаи на подобен вид събития за ваксина та против COVID-19 на Оксфорд-АстраЗенека не е по-висок, в сравнение с броят, който би зародил по натурален метод в неимунизирано население, декларират от компанията, съобщи Българска национална телевизия.

В изказване то се споделя още, че в клиничните изследвания няма трендове или случаи на белодробна тромбемболия , дълбока венозна тромбоза или събития, които биха били свързани с тромбоцитопения.

Внимателният обзор на всички налични данни за сигурност , в това число и на тези събития продължава и AstraZeneca има уговорката да споделя тази информация неотложно, безапелационни са от компанията.

Обръщаме внимание също по този начин, че Европейската организация за медикаментите е изискала оценка за събития, свързани с тромбоцитопения , от други производители на ваксини против COVID-19 (съгласно връзка от 11 март), допълват от AstraZeneca .

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР