От Центъра за градска мобилност обявиха обществена поръчка за над

...
От Центъра за градска мобилност обявиха обществена поръчка за над
Коментари Харесай

Защо София дава 468 хил. лв. за „тайни пътници”

От Центъра за градска подвижност оповестиха социална поръчка за над 460 000 лв. за „ секрети клиенти” в градския превоз.

Те ще ревизират както изискванията в публичния превоз, по този начин и отношението на водачите и съблюдават ли разпоредбите на пътя. Ще бъдат изцяло неразпознаваеми, с цивилни облекла, за разлика от 22-мата униформени чиновници на Центъра за градска подвижност, които реализират контрола сега, оповестява NOVA.

Проверяват служителите на реда, извлекли жена от рейс

Законни ли са санкциите в градския превоз?

Гратисчии против контрольри - десетки нападнати

Лъчезар Пеков, началник и един от проверяващите на рейсове от Центъра за градска подвижност разяснява, че най-честите нарушавания са подминаване на спирки, неотваряне на порти и непродаване на билети от водачите.

Тъй като проверяващите са с униформи и водачите на рейсове ги познават, нарушавания при инспекции постоянно няма.

В същото време пасажери алармират за неприятно отношение в градския превоз, а някои водачи са снимани по какъв начин карат с цигари и даже с телефон в ръка.

С оповестената социална поръчка за 468 000 лева проверяващите към този момент ще са от външна, компания и ще бъдат 50. Изискване към компанията е да има личен дейта център и радио мрежа с лицензирана периодичност. По думите на Пеков, това се постанова за „ по-добра оперативност”. Също по този начин ще бъдат наети 50 автомобила за инспекции.

Лъчезар Пеков регистрира, че сега за инспекции на градския превоз се харчат годишно към 360 000 лева

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР