От цели 120 страници е искането за екстрадиция на хазартния

...
От цели 120 страници е искането за екстрадиция на хазартния
Коментари Харесай

Искането за екстрадиция на Божков - 120 страници и преведено на арабски

От цели 120 страници е настояването за екстрадиция на хазартния и футболен необут Васил Божков. То е преведено на арабски и до дни ще бъде изпратено на Министерството на правораздаването, което пък по дипломатически път ще го препрати в Обединените арабски емирства, заяви " 24 часа ".
Собственикът на " Нове Холдинг " бе арестуван в ОАЕ в края на януари месец тази година. Заедно с него бе задържан и доближеният до него главен акционер във ФК " Левски " Георги Попов.
Вчера пък на търсения доближен на Божков Александър Тумпаров бе наложена рекордна парична гаранция в размер на един милион и половина лв..
Хронологията
Припомняме, че Васил Божков е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и още две действия.
На 20 декември предходната година Специализираната прокуратура разгласи, че стартира инспекции на компании на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, осъществено през декември 2017 година в София, показаха тогава от държавното обвиняване. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също по този начин и данни за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.
Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 година досега, " Национална
лотария " не заплаща дължимия по закон налог - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е обвързване за различен тип хазартен лиценз.
Според изнесените обвинявания от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под цялостното влияние на Васил Божков, акционер в " Национална Лотария " както и в " Еврофутбол ", " Евробет ", и други Божков и Найденови обаче са съдружници и в Efbet. Има и изказване, че неведнъж са възпрепятствани голям брой оператори от издаване на
хазартни лицензи в България (Betfair, Betstars, Novibet, и др.).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР