От три седмици предупреждаваме българското общество, че с епидемичното разпространение

...
От три седмици предупреждаваме българското общество, че с епидемичното разпространение
Коментари Харесай

Кантарджиев: Има и някои позитиви при варианта Омикрон

От три седмици предизвестяваме българското общество, че с епидемиологичното разпространяване на новия генетичен вид Омикрон би трябвало да чакаме увеличение на броя на случаите . Това разяснява проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизационния развой към Столична община, пред.

Има и някои позитиви при разновидността Омикрон , означи той.

„ Това бързо разпространяване ще докара до доста огромен брой хора, като хубавото е, че е потвърдено, че по-леко се прекарва болестта. Още преди 2 години споделих, че естествената философия на генетично развиване на пандемичен вирус е да става по-заразен и да прави по този начин, че хората по-леко да го прекарват, тъй че да не е в положение да заплашва живота им. Разбира се, това е хубавото към този момент на Омикрон – потвърдено е, че е по-малко вирулентен, в смисъл по-леко се прекарва болестта и пробно не визира белодробната тъкан. Такива опити са направени към този момент върху човешки белодобробни кафези. Афинитетът на Омикрон е доста по-слаб от на Делта и Алфа разновидността за засягане на белия дроб, което е положителното “, уточни проф. Кантарджиев.

Това обаче не трябва да ни успокоява , тъй като когато има доста огромен брой инфектирани хора, процентът на хората, които ще са с тежко превозване, също няма да е дребен, добави Кантарджиев.

Той уточни, че сега в столицата работят всички кабинети, които правят имунизация, в това число и в почивните дни. Това, съгласно него е основна причина в София да има повече имунизирани - от през вчерашния ден поставените 22 хиляди дози към 1/3 са поставени в столицата, сподели още проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР