От три години Доналд Тръмп, без ни най-малко да се

...
От три години Доналд Тръмп, без ни най-малко да се
Коментари Харесай

Откритите изслушвания ще покажат докъде се простират границите на властта на Тръмп

От три години Доналд Тръмп, без ни минимум да се оправдава, подценява откритите практики в президентската институция в Съединени американски щати. Започващите обществени чувания в границите на процедурата по импиймчънт, една сама по себе си конституционна процедура, над която президентът няма лостове за влияние, ще покажат до каква степен се простират границите на властта му. Тази процедура също така ще бъде определящ фактор за облика на президента през идната една година измежду гласоподавателите, а и за метода, по който той ще остане в учебниците по история за десетилетия напред.

Тръмп одобри номинацията на Републиканската партия, заявявайки, че единствено той може да реши проблемите на страната. След като беше определен, той се зае да префасонира президентството, променяйки и премахвайки институции, свързани с неговото 230-годишно битие.

Сега цяла върволяк от държавни чиновници от кариерата ще вдигнат ръка и ще се закълнат да споделят истината и единствено истината, само че клетвата им няма да е пред президента - неразривна част от системата за съвместен надзор сред институциите, замислена от Бащите създатели.

" Тръмп може да подценява традициите и общоприетите правила, само че не може да избяга от конституцията ", сподели Дъглас Бринкли, експерт по история на президентската институция в Съединени американски щати в Университета " Райс ". " По време на " Уотъргейт " доста хора се притесняваха, че в случай че президентът падне, Америка ще рухне. Но поуката от Никсън е, че конституцията е здрава и страната е в положение да се оправи с сходна обстановка ", сподели той.

Демократите ще се опитат да прокарат аргумента, че президентът се е опитал да изнудва непозната страна, Украйна, да проверява политически конкурент, някогашния вицепрезидент Джо Байдън. Но даже и Камарата в последна сметка да реши Тръмп да стане едвам третият президент в американската история, който да бъде отхвърлен от власт с импийчмънт, малко на брой чакат следеният от републиканците Сенат в последна сметка да смъкна Тръмп от поста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР