От три държави - САЩ, Италия и Швеция са подадени

...
От три държави - САЩ, Италия и Швеция са подадени
Коментари Харесай

САЩ, Италия и Швеция ни предлагат изтребители

От три страни - Съединени американски щати, Италия и Швеция са подадени предложения за изтребители за българската войска.

Това стана ясно при отварянето на предложенията в Министерство на защитата.

Съединени американски щати са с 2 предложения - за нов f16 и нов f18. Шведите са предложили нови изтребители Грипен, а от Италия офертата е за Юрофайтъри - втора употреба.

От 8 страни, до които МО изпрати питане са дали отговор единствено тези три.

Запитвания бяха изпратени до американската компания " Локхийд Мартин " за новопроизведени F-16 блок 60 (или 70) и нови F/A–18E/F Super Hornet или втора употреба - осъвременени F-16 и F/A–18E/F Super Hornet или F/A–18C/D Hornet, Португалия за втора употреба F-16 MLU OFP М6, до Израел за използвани F-16 C/D, Италия за втора употреба Eurofighter Tranche 1, Германия - с нови Eurofighter Tranche 3, Франция с нови и използвани Dassault Rafale и Швеция, които за първи път оферират с изключение на новопроизведени Gripen C/D и използвани от Унгария или Чехия.

До 1 ноември след финален разбор на постъпилите оферти работна група ще изготви протокол в Министерския съвет, а до 1 декември би трябвало да бъде направен план на контракт, с условието в него да има изискване за така наречен индустриално съдействие, съгласуването на плана с обособените ведомства и внасянето му в Министерския съвет.

До края на годината би трябвало да има подписан контракт сред страните, след което той би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.

Във Военновъздушните ни сили се приказва, че състезанието ще бъде решен в интерес на американската компания " Локхийд Мартин ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР