От този следобед Зоран Заев формално получи мандата за съставяне

...
От този следобед Зоран Заев формално получи мандата за съставяне
Коментари Харесай

Пендаровски връчи мандата на Заев

От този следобяд Зоран Заев официално получи мандата за сформиране на новото държавно управление от президента Стево Пендаровски на гала във " Вила Водно ", написа изданието Deutsche Welle, представено от организация " Фокус ".
Все още не е ясно кой ще бъде част от държавното управление и по какъв начин ще бъде обезпечено нужното болшинство от 61 депутати. Заев има 20 дни, считано от през днешния ден, с цел да образува болшинство, а договарянията с евентуалния и сегашен сътрудник ДСИ не престават и в този момент.
Двамата водачи Заев и Али Ахмети към момента са надалеч от съглашение и казусът остава настояването на водача на ДСИ, най-малко през първата година отпред на държавното управление да бъде албанец министър председател. 
„ Днес имам среща с ръководителя на ДСИ Али Ахмети. Имаме триумф в доста аспекти и имаме проблеми, които не са затворени и са много съществени. " Надявам се на триумф, тъй като жителите ни дадоха инструкции кой с кого да договаря ", сподели Заев и добави, че се приготвя да бъде министър-председател през идващите четири години. 
Лидерът на СДСМ чака еластичност от ДСИ в договарянията, само че споделя, че е подготвен да разиска цивилен разновидности за държавни позиции, които ще включват освен премиера, само че и министерските. 
„ Да, ние сме за тъждество, права и отговорности. Но дано поговорим за жителите. От подобен аспект е редно да се приказва за жителите като евентуални претенденти, в сходство с одобреното схващане за гражданските претенденти, че те са положителни претенденти “, уточни още Заев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР