От този понеделник започва разчистването на паркираните автомобили до Националния

...
От този понеделник започва разчистването на паркираните автомобили до Националния
Коментари Харесай

Махар колите около националния стадион, пускат булеварди

От този понеделник стартира разчистването на паркираните коли до Националния стадион „ Васил Левски”. Това ще стане в зоната до метростанцията.

Това се постанова поради решението на Столичния общински съвет да вкара платена зона за паркиране към стадиона. От 1 септември в зоната от метростанцията до бранш А на стадиона ще бъдат разчертани към 100 паркоместа. Ще бъде построена преграда и автомат за заплащане на престоя. Паркирането ще коства 1 лев за час.

Пазарите за ски и колела няма да спрат да работят. През почивните дни те ще се разполагат на 44 от платените места.

​Платеното паркиране ще важи за региона сред Националния стадион, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. "Драган Цанков ".

Ако решим да оставим колата си повече от 4 часа обаче, цената ще е 2 лв. на час. Идеята на общината е да вкара ред и естествен достъп до парка.

"Крайно време беше тази зона да се освободи, тъй че към входа на Борисовата градина да има задоволително пешеходно пространство, откъдето хората да минават гладко ", споделя зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

В понеделник паяци подвигаха наложително всички коли, които не съблюдаваха периода за пренасяне. Собствениците им могат да ги намерят на паркинга против стадиона, като положителната вест е, че няма да заплащат за репатрирането. Пазарите за ски и колела през почивните дни няма да спрат да работят, само че към този момент ще заплащат такса на общината.

Засега паркирането до стадиона от страната на езерото "Ариана " остава гратис.

От Столична община оповестиха още, че до края на месеца ще бъде пуснато придвижването по бул. „ България”, в сектора от бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов " до "Гоце Делчев ", където в този момент тече ремонт. След това стартира преасфалтирането на същия сектор, само че в посока центъра.

"Ако съумеят до четвъртък да приключат с този сектор, в петък да се остави асфалта да изстине. В петък против събота можем да обърнем придвижването по новоремонтирания сектор и да стартираме реконструкциятя в платното посока център ", изясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ремонт блокира центъра на София

Още поправки и тапи в София

Промени в придвижването в София за месец

От вторник затварят напълно Източната дъга от бул. "Христофор Колумб " до квартал "Христо Ботев ". Ще се пускат единствено колите на хората, които работят в региона.

Кметът разгласи още, че през днешния ден е пуснат и новоремонтираният бул. „ Христофор Колумб “. Този ремонт тормози жители, които ни алармираха, че липсва отводнителна система.

Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира ремонтните действия.

„ От през днешния ден стартира полагането на първия пласт асфалт върху железна мрежа, която съм поискала да бъде инсталирана по цялото продължение на булеварда, с цел да бъде по-здрав асфалтът в сектора. Ако срокът бъде спазен и в събота пуснем този сектор, тогава ще може да затворим другото платно, да обърнем придвижването. Имам уверението, че до 9 септември ще завърши ремонта и на другото платно и на 10-ти ще пуснем напълно придвижването по булеварда”, обясни Фандъкова.

Очаква се той да завърши до 15 септември.

Тя изясни, че в ремонтираните сектори се работи бързо, само че това никога не би трябвало да е за сметка на качеството и напомни, че в договорите с компаниите са заложени големи наказания.

Столичният кмет добави, че ремонтираният сектор е към 1 км, както и, че цената за преасфатирането на целия бул. „ България “, който е близо 8 км възлиза на 13.5 млн. лв..

Ремонтите в София завършват до 15 септември

Започва нов ремонт в София

„ Работи се поетапно и се заплаща според от свършената работа към момента”, акцентира Фандъкова.

Тя добави, че проектите на общината са следващата година да бъде ремонтиран секторът от НДК до бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов “, в който се образуваха коловози, както и секторът от „ Гоце Делчев “ до „ Околовръстния път “. Фандъкова не изключи разновидността да се работят и паралелно, само че на този стадий към момента не ясно по какъв начин ще се действа.

„ Изградени са 8 нови отводнителни шахти, като следва да бъдат сложени 3 нови линейни отводнители, които действително ще минават през тротоарната настилка и ще спомогнат за отводняването на пътното платно. Досега той се отводняваше главно в банкетите, изградихме чисто нови тротоари. Отделно то това има и 8 оттока, които са в горната част откъм ул. „ Продан Таракчиев “. В рамките на деня ще бъде построено отводняването “, посочи зам.-кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР