От този парламент няма полза, той се е превърнал в

...
От този парламент няма полза, той се е превърнал в
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Парламент се е превърнал в битак

„ От този парламент няма изгода, той се е трансформирал в битак “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ”БСП за България ” Георги Свиленски. Той акцентира, че с измененията в Изборния кодекс е заплашен стълбът на демокрацията – изборният развой.
Председателят на Националния избирателен щаб на левицата попита- какъв брой могат да устоят пред обществото тези стъпки настрана, които вършат в този момент ръководещите? „ Гражданите са изпратили 240 народни представители не да вършат компоримиси и чупки в кръста и да се покланят на ляво и на дясно, не да обикалят парламентарните стаи да търсят подмолна поддръжка. Те са изпратили там политически субекти с ясна политическа стратегия, с цел да я извършват “, безапелационен бе той. Според него в този момент ГЕРБ настояват, че в никакъв случай не са управлявали с Движение за права и свободи, а те не са спирали да ръководят с придвижването. Той акцентира, че даже Движение за права и свободи заран да не се записва, по-късно поддържа всички законопроекти на ръководещите, които не могат да минат без техните гласове. „ ГЕРБ в този момент ръководят подмолно, обикаляйки по кабинетите, господин Цветанов да търси 122-я глас. Това се вижда от българските жители и няма по какъв начин да се отхвърля “, безапелационен бе той пред Българска национална телевизия.

Георги Свиленски съобщи, че от този парламент няма изгода, там няма политика. Той напомни, че се предлага закон, а Цветанов лъже че е наясно какъв брой са отговорностите на вероизповеданията у нас, сумата била обща и бил кардинален въпросът. „ Ясно е още от първия ден, че 8, 57 млн. лева са отговорностите на Мюфтийството, а 200 хиляди лева са на останалите 5 вероизповедания. Защо го крият? “, попита зам.-председателят на ПГ на левицата. Според него, когато един човек има отговорности, никой няма да му ги опрости. „ Опитват се да го създадат етнически и набожен проблем, а той не е подобен. Българските мюсюлмани си плашат налозите, те са честни както останалите български жители. Това, че даден индивид, пък бил той и Мюфтийство, има отговорности не значи, че законите в тази страна не би трябвало да се съблюдават. За коя друга организация е юридически специфичен закон? “- попита още той.

Георги Свиленски акцентира, че крайната цел на Българска социалистическа партия е в България да се върне нормалността в политиката, българският парламент да стартира да приема закони на първо и второ четене, след прелиминарен разбор и оценка на въздействието и преди да се внася искане за пролонгация, да се знае каква сума се отсрочва. „ Това минава през нови избори, с ново болшинство и нови субекти “, акцентира той.

На въпрос за подготовката за идните избори, Свиленски изясни, че в Българска социалистическа партия номинациите за претенденти за евродепутати не престават. Той добави, че има ясни правила, по които ще бъдат определени- лидерът на листата и местата на съдружните сътрудници се дефинират от Националния съвет на партията, което ще стане на съвещанието в неделя, а номинациите за самата листа ще бъдат прегледани на 7 април. „ Българска социалистическа партия е консолидирара и е единствената партия, която все още има и платформа, и демократична процедура за номинации, която тече ", заключи Георги Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР