От този месец жителите и гостите на Пловдив могат бързо

...
От този месец жителите и гостите на Пловдив могат бързо
Коментари Харесай

Градският транспорт на Пловдив вече е в Google Maps

От този месец жителите и гостите на Пловдив могат бързо и елементарно да провеждат своя маршрут в града, с помощта на Гугъл Maps. В приложението към този момент всеки може да получи информация кой номер рейс да хване , с цел да стигне до мечтаната дестинация. Освен градския превоз, в Гугъл Maps са включени и разновидностите с вървене пешком, напредване с велосипед или с автомобил.

Иновацията е въведена с помощта на организацията с нестопанска цел „ Тракия Тех “, които са трансформирали информацията за градския превоз в база данни, която Гугъл Maps да употребява. Така Пловдив става вторият български град след столицата София, за който може да се получи упътваща информация от услугата на най-голямата търсачка в света.

От „ Тракия Тех “ прецизират, че информацията за графика на рейсовете, която Гугъл Maps дава, не е информация в действително време и е допустимо да има разминавания. От организацията с нестопанска цел, която е главен софтуерен сътрудник на община Пловдив, плануват в бъдеще услугата да бъде надградена, с цел да може да се употребяват данните на рейсовете в действително време.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР