От това решение няма да последва нищо. Това каза в

...
От това решение няма да последва нищо. Това каза в
Коментари Харесай

Сандов: Решението днес е опит за "въглищна коалиция"

От това решение няма да последва нищо. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов във връзка днешното решение на Народното събрание Министерският съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в частта с въглищните централи по този начин, че централите да бъдат предпазени.

Европейската комисия работи по правила, които са признати. Едно от тези правила е декарбонизацията. Няма по какъв начин да се възползваме от европейското финансиране, а да не съблюдаваме европейските правила, съобщи Сандов.

Условието в никакъв случай не е било да се затварят бъгарските централи, става въпрос за понижаване на излъчванията, само че на нас като стопанска система ще ни е по-евтино да плащаме заплатите на реботниците във въглищните централи, без те да работят, добави той.

Българската въглищна енергетика си отива, има климатични промени, които не могат да се трансформират с гласоподаване на българските народни представители. Икма действителности, които не могат да се трансформират, акцентира някогашният екоминистър.

Днешното решение на Народното събрание като се изключи че приказва за популизъм и недоумение, прави опит да се образува една въглищна коалиция. В решението има правна колизия, защото в него е записано, че то ще е в унисон с европейските полезности. Убеден съм, че в Европейската комисия ще ни се изсмеят, зад кадър, несъмнено, уточни Борислав Сандов.

По думите му в тази ситуация печелят " няколко въглищни олигарси и една субсидирана от страната централа ", а губят всички останали у нас.

Заради въглищното лобиране България ще загуби милиарди от Плана за възобновяване и резистентност, Фонда за обективен преход, Модернизационния фонд на Европейски Съюз и други източници на финансиране за страната ни, с което България ще остане на опашката на Европейския съюз по стопански индикатори и на челните места по заболеваемост и замърсяване. След няколко години България от вносител на електрическа енергия ще се трансформира във вносител и то не поради затваярнето на въглищните централи, а тъй като ще ни е по-евтино да внасяме ток, сподели още Борислав Сандов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР