От това, което се вижда до момента, Щатите нямат точна

...
От това, което се вижда до момента, Щатите нямат точна
Коментари Харесай

Руслан Трад: Лондон, Париж и Вашингтон имат идея как да ударят режима в Дамаск, за да спре офанзивите

От това, което се вижда досега, Щатите нямат точна концепция каква е задачата им в Сирия. Имаха до неотдавна, когато се водеха най-ожесточените конфликти с „ Ислямска страна “ в източна Сирия. Всъщност, концепцията на Щатите в никакъв случай не е била кой знае какъв брой да се опълчват на режима в Сирия. Тези удари бяха, някои споделят, персоналното предпочитание на Тръмп да покаже, че и той може да взе участие в междуранодната политика се натиска на оръжието.

Това сподели за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ журналистът Руслан Трад, експерт по въпросите на Близкия Изток и Северна Африка, основател на първия български блог за Близкия Изток и на организацията „ Форум за арабска просвета “. Според него едвам сега Съединените Щати, Франция и Англия създават проект за дейности.

„ Нито Лондон, нито Париж, нито Вашингтон имат кой знае каква концепция по какъв начин да ударят, по някакъв метод, режима, с цел да може той да спре офанзивите си, които, разтварям скоба, няма да спрат макар ударите.  От друга страна (нямат концепция б.р.) по какъв начин да реагират на иранското наличие в Сирия. Между другото, това е тяхното най-голямо терзание, а не Русия “.

Базата, която подслонява хеликоптерите МИ- 8 които, употребявали химическите снаряди, въобще не е ударена, безапелационен е Трад.

„ Ударената постройка в Дамаск в действителност разработваше избран вид газове, само че да не забравяме че Щатите се забавиха една седмица. Тоест и силите на „ Хизбула “, и силите на режима имаха повече от една седмица да реалокират най-важното съоръжение “.

Трад е на мнение, че насъбраното напрежение сред Москва и Вашингтон няма да избие „ в нуклеарен холокост “, само че може да докара до „ невидими акции “, „ специфични интервенции “ и „ осведомителна война “.

„ Новите импулси няма да обиден самия режим. В идващите седмици се готвят две офанзиви на сирийското държавно управление - в провинция Дара на юг и към провинция Идлиб и северните елементи на провинция Хама на север “.

Според журналиста, военните на Съединените щати и Русия поддържат връзка, тъй като „ осъзнават много по-добре от политиците какво може да се случи, в случай че се натрупа напрежение “:

„ Тези канали бяха открити с концепцията да не се засичат самолети във въздушното пространство на Сирия и да не се стига до вероятни съветски жертви в Сирия. Имам поради съветски бойци, а не наемници, както се случи преди известно време, тъй като за разлика от наемниците, жертви измежду бойците е нещо напълно друго за съветската страна . Подобен сюжет го има и той се видя със забавеното от към една седмица...

Прави усещане, че руснаците не са задействали ракетите. За общественото пространство те споделиха, че ударите не били толкоз значими и по тази причина не са задействали ПВО-системата, само че това е сигнал “.

Русия и Щатите ще намерят метод да деескалират напрежението между тях, безапелационен е Трад, съгласно който по-опасна е ескалацията сред районните играчи. Иран към този момент подлага на критика Русия,  че пречи на ползите на Техеран в Сирия.

„ Иранците могат да изгубят малко от поддръжката на Русия, само че към този момент са толкоз добре устроени в Близкия Изток, че могат да продължат тази политика известно време. В Ирак и Сирия те разполагат с към 120 000 души с военен опит.

От другата страна е Израел. На 9-и април, незабавно след химическата офанзива, и на 15-ти април имаше  израелски удари в Сирия. И двете събития са доста съществени, защото удрят непосредствено военни бази, употребявани от и Иран и от „ Хизбула “ - гръбнака на поддръжката за сирийския режим. Вече не приказваме за удряне на празни пространства.

Израел Иран сигурно няма да деескалират между тях “.

И американски, и съветски интернет страници са излъчвали „ апокалиптични предизвестия “ преди да бъдат нанесени ударите в Сирия. Целта е била трупане на напрежение измежду жителите, които в последна сметка да упражняват напън върху водачите си да работи, разяснява Трад. Медиите в Близкия Изток в болшинството си са подкрепили ударите само че сета пускат положителни карикатури за тях:

“Тръмп си изигра неприятна смешка. Ударите способстваха поддръжниците на сирийското държавно управление да се окрупнят и да стартират да се подиграват “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР