От това, което казва г-н Симеонов единственото, което разбирам е,

...
От това, което казва г-н Симеонов единственото, което разбирам е,
Коментари Харесай

"Национална лотария": Валери Симеонов няма познания за нашия бизнес

" От това, което споделя господин Симеонов единственото, което разбирам е, че той няма никакви знания за нашия бизнес. Той не е задължен да ги има, само че непознаването на Конституцията към този момент е неприятно. Нейните правила са за независимост на търговията, на бизнеса, на частната самодейност и забрана на монополите. Това, което даде Симеонов като образец, е Австрийска лотария. Нейният притежател обаче е частна компания. Такава е обстановката и в Англия, Италия, Гърция, Турция и други ". Това разяснява пред " Нова телевизия "  изпълнителният шеф на " Националната лотария " Димитър Ганев. Коментарът му бе по повод предлагането на " Обединени патриоти " за промени в Закона за хазарта, импортирано от Валери Симеонов в петък, с които се не разрешава осъществяването на лотарийни игри от частни компании.

" Сезирахме Европейската комисия. Смятаме, че те ще се намесят. Надяваме се някой да сезира и Конституционния съд. Чакаме да ни поддържат и от Световната лотарийна асоциация, на която сме член, от Европейската лотарийна асоциация и нашите задгранични сътрудници. Трудно ни е обаче да им разбираем какво се възнамерява в нашата страна, тъй като сходно нещо няма на никое място ", добави той.

Шефът на " Национална
лотария " разяснява още: " В Конституцията категорично написа къде страната може да прави монопол. Хазартът не е една от тези области. Толкова ли е богата страната, че да загуби 100 млн. лева от налози?! Смятам, че в България хазартът е доста добре контролиран и проверяван. Не смятам, че една смяна в закона ще докара до нещо по-добро. Преди една година ние спечелихме концесията в Молдова. Там има безспорен държавен монопол – страната оперира, само че посредством нас, ние сме концесионер и за 15 години имаме билети, спортни залози и числови игри. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР