От това, което чувам, смятам, че премиерът е болен, а

...
От това, което чувам, смятам, че премиерът е болен, а
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Премиерът Борисов има сериозен рисков фактор

От това, което слушам, считам, че министър председателят е болен, а не просто възпален. Той обаче има лека форма на COVID-19, изясни пулмологът проф. доктор Коста Костов, ръководител на Експертния съвет за битка с ковид, в предаването „ 120 минути “ по bTV.

„ 80% от случаите на инфектирани протичат леко и безсимптомно, не виждам нищо притеснително, че премирът е останал вкъщи, не мисля че би трябвало да се пресилва обстановката “, уточни още проф. Костов. Той уточни, че чувствителността на PCR теста пораства, сега на контакта тя е съвсем нула, а високите стойности се доближават 48 часа преди началото на признаците.

„ С други думи казано, това, че министър председателят е с положителен тест, е разумно “, означи професорът. „ Той най–вероятно има нараснал показател на телесна маса, най-вероятно е с лека форма на затлъстяване, което е рисков фактор и то от сериозните рискови фактори, не ми е известно министър председателят да има други заболявания “, посочи проф. Костов.

Предлагам да лекуваме премиера не като при Тръмп, безапелационен беше той. „ При американския президент са давани неща, без да има съществени доказателства за тях – като витамин С и Д, даван е „ Фамотидин “ поради „ Аспирина “, мелатонин даже – евентуално има неприятен сън. При него са прилагани два медикамента, които в действителност са били на място – тава са „ Ремдисивир “ и „ Дексаметазон “ “, изясни проф. Костов. По думите му има данни, че Тръмп е направил изкривяване в клиничната си картина – имал е лека дихателна декомпенсация и смъкване концентрацията на О2 в кръвта. Предлагам при премиера да не стига до там, той сега няма потребност нито от „ Ремдисивир “, нито от „ Дексаметазон “, посочи пулмологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР