От тези пет лица са задържани две са задържани. Едното

От тези пет лица са задържани две са задържани. Едното ...

Шефът на полицията разкри кои са петте мутри, потрошили "Бесо".


От тези пет лица са задържани две са задържани. Едното лице е задържано тази нощ. Това заяви шефът на полицията Христо Терзийски в ефира на Нова телевизия.

"И петте лица, който са установени, сега са търсени по всички методи и способи, които използва полицията. Две от лицата са задържани, две се издирват от полицията. Става въпрос за Петър Паунов и Веско Стоянов", уточни Терзийски.

По думите му петото лице е в процес на установяване. "Може би около 10-11 часа ще го обявим за издирване. Предстои и шестото лице да бъде установено", коментира той.

"Петимата, които са установени са млади момчета. Около 23-35 години, едно от тези лица не е криминално проявено. Оснаталите са с криминални проявени – грабеж, кражба, хулиганство, повреждане на имущество. Към момента отказват да дават обяснения", заяви още той.

По думите му полицията е разбрала за инцидента след като служител е забелязал в социалните мрежи кадрите.

Терзийски коментира и евентуалните финансови неуредици между собственика на "Бесо" Емануил Лазаров и соченият за поръчител Красен Кръстев.

"500 000 лв. не може да кажем че е дължал. Няма как взаимоотношения на лица, които са съдружници в различни компании да уреждат така нещата", коментира още шефът на полицията.

Той посочи, че не е имало сигнал в полицията за неуредици между двамата.

"Миналата седмица В 3-то РПУ е подаден сигнал за неправомерни действиоя в една от компанията, която в съдружие се стопанисва от тези лица. Сигналът е подаден от съдружник на Лазаров. Красен Кръстев е разпитан. Към настоящия момент е освободен. Събираме данни за евентуална съпричастност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg