От ТЕЦ „Бобов дол“ са представили инвестиционно намерение за постепенно

...
От ТЕЦ „Бобов дол“ са представили инвестиционно намерение за постепенно
Коментари Харесай

ТЕЦ „Бобов дол“ преминава на газ

От Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ са показали капиталово желание за последователно прекосяване на газ като гориво за централата, излиза наяве от импортираната в Общинския съвет в Бобов дол докладна за отреждане на терен за създаване на нужните уреди, заяви БНР.

Досега централата употребява за гориво въглища, а последните няколко години и биомаса, даже опитва и с боклуци и понесе наказания за това.

Според докладната бележка на съвещанието си във вторник на 14 септември общинските съветници би трябвало да дадат единодушие за правене на обстоен организационен проект по построяването на газова връзка и на газоразпределителна станция за зареждане на ТЕЦ-а.

За задачата би трябвало да се учреди терен към три декара, които в този момент са аграрни земи, край Големо село.

Съоръжението сдружението ще построи за своя сметка.

Преди месеци от Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ са внесли предложение в Регионална инспекция за опазване на околната среда за присъединение към националната газопреносна мрежа на „ Булгартрансгаз “. Процедурите едвам в този момент започват.

В непосредствена непосредственост, до един километър разстояние от централата, минава газопровод, което в тази ситуация е преимущество.

Въпреки това газифицирането на централата, която има мощ от три блока с 630 мегавата работи с два от блоковете ще стане постепенно и скъпо, произнасят се експертите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР