От теоретична гледна точка “частна корупция е юридически нон-сенс, неетичното

...
От теоретична гледна точка “частна корупция е юридически нон-сенс, неетичното
Коментари Харесай

Теодор Димокенчев пред Фрог: ”Частната корупция” е юридически нон-сенс

От теоретична позиция “частна корупция ” е юридически нон-сенс, неетичното държание в границите на частния бранш е проблем напълно на съответните организации. Това съобщи пред Frognews.bg юристът Теодор Димокенчев.
По думите му по целия свят корупцията се преглежда в границите на държанието на длъжностните лица в обществения бранш - т.е. държавни чиновници.

" Резултатът от криминализиране на „ частната корупция “ може да е единствено един – да се даде празен чек за практикуване на политически напън върху неуместни за властта бизнесмени. На процедура обществената корупция по високите етажи на властта ще продължава дейно да не се преследва, само че страната ще може да се меси в напълно пазарни връзки. Фактът, че единственият документ, на който се базират вносителите на законопроекта е „ Независимия разбор на структурния и функционалния модел на прокуратурата и разбора на нейната самостоятелност “ подклажда тъкмо тези опасения. Ние желаеме страната да преследва дейно сериозната корупция, а не да репресира елементарните жители, били те и неетични, до момента в който политиците крадат на едро ", съобщи още Димокенчев.

Цялото изявление с Теодор Димокенчев четете ТУК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР