От Тексас до Техеран и от Дакар до Пекин -

...
От Тексас до Техеран и от Дакар до Пекин -
Коментари Харесай

Ето кое е женското тяло, което мъжете намират за най-привлекателно

От Тексас до Техеран и от Дакар до Пекин - резултатите са едни и същи.

Жените, които са на границата сред слабото и прекомерно слабото тяло, са най-привлекателни за мъжете, разкри ново проучване.

Д-р Лобке Ваанхолт, единият от учените, провели проучването, изяснява:

“Въпреки че множеството хора няма да се изненадат, че доста слабото тяло се приема за най-привлекателно, защото този облик доминира в медията, културата и модата, в този момент за първи път имаме научно пояснение за еволюционните аргументи на този факт. ”

За задачите на проучването участници от 10 страни са давали оценка на групи от карти, които са изобразявали тела с разнообразни форми и размери. Те са били помолени да подредят картите от най-вече до минимум привлекателните.

Оказало се, че във всички тествани страни резултатите били едни и същи. Жените с показател на телесната маса (BMI) от 19, което е на границата на доста слабото, били желани на всички места.

Когато показателят се увеличавал, привлекателността на дамите прогресивно намалявала.

Според учените водещата причина за това мъжете да намират дамите с невисок BMI за най-привлекателни е, че слабото тяло свидетелства и алармира за младостта им. Типичният BMI на жена сред 18 и 20 години е със стойности сред 17 и 20.

“От еволюционна позиция физическото здраве и младост включват два основни съставния елемент: способности за оцеляване и възпроизвеждане. ”

“Искахме да проучим концепцията, че когато погледнем една жена и решим, че тя е физически привлекателна, ние в действителност вършим оценката си въз основата на еволюционно вграденото ни схващане за нейния капацитет да оцелее и да се възпроизведе. ”

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР