От тази вечер аз трябва да дам на британския народ

...
От тази вечер аз трябва да дам на британския народ
Коментари Харесай

Борис Джонсън най-накрая реши да затегне мерките във Великобритания

 " От довечера аз би трябвало да дам на английския народ една доста елементарна директива - вие би трябвало да останете по домовете си. " Това съобщи министър председателят Борис Джонсън в изънредно телевизионно послание към нацията в понеделник вечерта.

Броят на смъртните случаи във Англия през днешния ден набъбна с 54 и доближи до 335.

Джонсън посочи, че на хората ще бъде разрешено да напущат домовете си единствено за съществени потребности: физически извършения, медицински аргументи, да дават грижа на непосредствен или за пътешестване към и от работа, когато е безусловно належащо.

Това е всичко - това са единствените аргументи, по които би трябвало да излизате от вкъщи си, сподели той и добави, че хората не би трябвало да се срещат с другари или членове на фамилиите си, които не живеят в дома им.

" Ако не следвате тези правила, полицията ще има пълномощия да ги постанова, в това число посредством санкции и разпространяване на събирания ", съобщи английският министър председател.

Правителството ще затвори всички магазини, които продават артикули, които не са от първа нужда, в това число магазини за облекло. 

Библиотеки, детски площадки, фитнеси навън и места за свещенодействие също ще бъдат затворени. Ще бъдат прекъснати всевъзможни обществени събития, с изключение на погребения. Забраната се отнася и до сватбите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР