От тази трибуна ще се обърна и към всички българи!

...
От тази трибуна ще се обърна и към всички българи!
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Днес народът има нужда от истински лидери, а не от политически кариеристи

" От тази естрада ще се обърна и към всички българи! Сигурен съм, че в такива времена те още по-внимателно наблюдават какво се случва в тази зала. Днес България повече от всеки път има потребност от своя актуален Левски . Нали не сме привикнали да го цитираме по инерция единствено на празници. Такива хора ни трябват всеки ден! Народът ни има потребност от мощни водачи, от вяра и религия. В моменти на тествания всички желаят да се обединят към хора, на които имат вяра и на които може да разчита. Народът би трябвало да знае, че има кой да го води по верния път. Че по върховете на страната няма безпорядък, боязън или разнобой, а прагматизъм и разсъдък, родолюбие и честност ".
Това съобщи водачът на " ВОЛЯ " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки от парламентарната естрада по време на дебатите за понижаване на депутатските заплати.
Според него в изключителни обстановки, като тази, в която се намира страната сега, един политик може да откри своето тъкмо място и да покаже, че има качества на водач и през днешния ден е времето, в което всеки може да потвърди какъв брой коства като човек и като общественик.
" Когато търсиш единствено краткотрайни партийни дивиденти, олекваш, изглеждаш като човек в безтегловност. И това е от една страна тъпо, само че от друга доста потребно, тъй като рецесията ще смъкна доста маски, ще развенчае доста легенди и заблуди ", счита Марешки.
Лидерът на " ВОЛЯ " е безапелационен, че в този момент е моментът, в който кариеризмът би трябвало да остане на назад във времето и фокусът на напъните на политическия хайлайф да бъдат елементарните хора.
" При съществуване на такава пандемия и рецесия в международен мащаб, в миг, в който у нас лечебните заведения са в напрегната подготвеност за пика на болестта, когато умират хиляди дребни и междинни компании, когато безработните се множат с часове, целите са други – здравето на хората, на медицинските експерти и на стопанската система. Няма място за персонален интерес и персонални упоритости . Един военачалник го пробвали дали ще става за президент, различен мечтаел за втори президентски мандат, трети политик гонил не знам си какъв пост в партията си… Отвсякъде ни заливат с сходни мнения. Това ли е, запитвам ви, дневният ред на българския народ сега?! ", попита риторично Веселин Марешки.
Той напомни, че единственият от присъстващите в залата на Народното събрание, който се е явявал самичък на президентски избори и е спечелил доверието на 500 000 българи, като това му дава правото да се изправи и да призове всички да се осъзнаят и да не трансформират дебатите в " партийна конкуренция и трупане на политически дивиденти ".
Веселин Марешки акцентира, че " Народното събрание не е почивна станция, нито остров на изобилието за богоизбрани. "
" Народното събрание е стожер на демокрацията . Не можем да си позволим тъкмо в този момент пилеене на време за празни диспути, тъй като на някой му се желае да го дават по малкия екран. Време е за бързи, ефикасни и смислени решения. Няма място за политически дебелоглав! ", уточни зам.-председателят на Народното събрание.
По време на своето изявление Веселин Марешки се обърна и към депутатите от Българска социалистическа партия, като им подсети, че нееднократно, по време на техни ръководства, те са докарвали на страната рецесии и по тази причина е редно да се вслушват в думите му.
" Българите живеят 30 години в изключително състояние и в беднотия. В резултат на вашите ръководства. Истина ли е? Истина е. 30 години нашите сънародници чакат от политиците да управляват страната по този начин, че у нас да има висок стандарт на живот . Не за шепа хора, за всички. Точно по тази причина направих партия и вкарах в националното заседание честни експерти, подготвени да служат, а не да черпят привилегии. И тъкмо по тази причина от нас не видяхте нито двуличие, нито далавери, нито подмолни сделки, с които толкоз сте си привикнали години наред. Още при започване на този мандат споделих,, че да се роди, живее и почине, може и насекомото. Да живее живот, потребен на другите, може единствено индивидът ", посочи Марешки.
Лидерът на " ВОЛЯ " за следващ път изрече признателност към всички чиновници в аптеките, които също като докторите, са на първа линия.
" Знам добре какъв брой им е тежко на множеството хора. И знам какъв брой огромни са упованията им към всички нас. Пандемията ще премине. Но доста изречени думи, дейности или безучастие на политиците, българите ще запомнят за дълго. И съм сигурен, че този път добре ще си създадат изводите ", уточни Марешки.
В края на речта си той съобщи, че " събуждане и единство " е основният развой, през който през днешния ден минава страната и който не го осъзнава няма по какъв начин да се приспособява към измененията.
" Сами си преценете дали избирате предишното или бъдещето! Дали ще бъдете водачи на тази смяна или странични наблюдаващи, затънали в зависимости и боязън като актуалните ръководители на Европейския съюз, които се провалят пред очите ни. Мъдрите хора споделят, че всяко време намира метод да отсее същинските водачи. Виждаме, че времето сътвори изискванията. Сега ние сме на ход! Заради България и българския народ ", уточни в умозаключение Веселин Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР