От тази сутрин Иран обогатява уран на ниво от над

...
От тази сутрин Иран обогатява уран на ниво от над
Коментари Харесай

От днес Иран обогатява уран над позволената норма. Целият свят в тревога

От тази заран Иран обогатява уран на равнище от над 4,5%, заяви иранската организация ИСНА, като се базира на Бехруз Камалванди, представител на Иранската организация за атомна сила, предадоха Франс прес и ТАСС

" Тази заран Иран трансферира прага от 4,5 % за обогатяване на уран ", се споделя в информацията на ИСНА. Вчера Техеран разгласи, че стартира да обогатява уран до нива, надхвърлящи рестриктивните мерки в интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година В контракта лимитът е 3,67 %.

Говорителят на Иранската организация за атомна сила също така заплаши, че Иран ще рестартира деактивираните центрофуги за обогатяване на уран и внезапно ще усили обогатяването до 20 %, съобщи Ройтерс.

Русия през днешния ден изрази безпокойствие от решението на Техеран да стартира да обогатява уран до равнище, което е неразрешено в интернационалния контракт, съобщи Франс прес. " Русия упорства на първо място за продължение на разговора и напъните на дипломатическия фронт ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, който упрекна Съединени американски щати, че носят отговорност за напрежението с Иран.

Китай също укори Съединени американски щати за обстановката с Иран. Говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан сподели, че точно " оптималният напън на Съединени американски щати върху Иран е породил иранската нуклеарна рецесия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на немското външно министерство съобщи, че Иран би трябвало да бъде уверен да съблюдава уговорките си по договорката, а Франция си даде една седмица период, с цел да се опита да откри разговор сред всички страни по нуклеарната договорка, съобщи Ройтерс.

Международната организация за атомна сила сподели, че ревизира изказванията на Иран, че е обогатил уран над лимитите от договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР