От тази седмица bTV Репортерите се завръща. Първият епизод от

...
От тази седмица bTV Репортерите се завръща. Първият епизод от
Коментари Харесай

Измама за милиарди: Как е работела схемата за фалшива криптовалута на Ружа Игнатова?


От тази седмица " bTV Репортерите " се завръща. Първият епизод от новия сезон е отдаден на Ружа Игнатова - най-издирваната жена в света. А за първи път в български ефир приказват и жертвите ѝ.

„ Жертвите са милиони по целия свят. Според публицист от Англия става въпрос за 175 страни. Тази седмица ще ви разкажем историята на трима мъже от Франция, Сомалия и Уганда. Най-образно казано са продавали фантазии и обещания за бързо замогване “, съобщи създателят на кино лентата журналистът на bTV Владислава Тричкова.

Ружа Игнатова и нейният съучастник стоят най-отгоре на схемата. Те са и тези, които печелят най-вече от схемата.

Още в първите месеци след основаването на OneCoin вложенията били за милиони евро. Навсякъде към този момент се говорело за криптовалутата.

„ Разбрах за One Coine през 2016 година, когато бях възпитаник. Моят татко ми сподели за това. Той беше научил от своя другарка “, съобщи Даниел Йейнхардт.

Даниел е от Уганда. Родителите му са фермери, а фамилията живее в беднотия и ограничения. Когато схващат, че има елементарен метод да забогатеят, влагат всичко.

„ Платих 250 евро. Баща ми даде 3000 евро за няколко пакета “, добави той.

Минават години, през които фамилията има вяра, че ще забогатее. В един миг обаче на Даниел му се постанова да напусне учебно заведение.

„ Родителите ми не можеха да си разрешат да заплащат за образованието ми “, описа той.

До този миг никой не подозира, че хора като Даниел и фамилията му не са вложители, а жертви и са попаднали в скица.

„ Схемата общо взето е класическа пирамида - не по-различна от тези, които помним от 90-те години “, съобщи журналистът и създател на книгата за Ружа Игнатова Николай Стоянов.

Така всеки член с изключение на да влага трябвало и да въвлича в схемата нови хора. В подмяна получавали комисионна в кеш.

„ Има ли хора които в действителност са забогатели от One coine? Със сигурност. Тези, които са на върха и това не включва единствено Ружа, а и най-приближената и свита са станали доста богати “, добави журналистът.

Във втората част на кино лентата bTV се среща с вуйчото на Ружа Игнатова. Гледайте филмът на Владислава Тричкова тази събота след Централната емисия вести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР