От тази събота (2 декември) БНТ HD започва излъчването на

...
От тази събота (2 декември) БНТ HD започва излъчването на
Коментари Харесай

Автомобилната надпревара на бъдещето по БНТ HD

От тази събота (2 декември) Българска национална телевизия HD стартира излъчването на Световни шампионат за електроболиди Формула Е. Състезанието, което експертите назовават „ автомобилната конкуренция на бъдещето “, започва своя четвърти сезон. Зрителите на публичната телевизия ще могат в продължение на 8 месеца да проследят гонките на най-хубавите пистови болиди с електрически акумулатори. 14-те старта на шампионата ще се проведат по улиците на най-големите градове на света – Ню Йорк, Париж, Берлин, Рим, Мексико, Сао Пауло и други, а почитателите ще могат да се насладят на единствения авто шампионат, чиято задача е опазването на околната среда.

Едни от най-атрактивните водачи, множеството от тях минали през школата на Формула 1, ще се включат в предизвикването Формула Е. Сред тях са спечелилите от предходните три сезона в шампионата за електроболиди – Нелсиньо Пикет (Бразилия), Себастиан Буеми (Швейцария) и защитаващият купата си Лукас ди Граси (Бразилия). Сред известните имена, които феновете на Българска национална телевизия ще имат опция да видят, са и призьорите във Формула 1 Ник Хайдфелд (Германия), Камуи Кобаяши (Япония) и първенецът от именитото съревнование „ 24-те часа на Льо Ман “ през 2016 година Нийл Джани (Швейцария).

В тазгодишното Световно състезание за електроболиди вземат участие наследниците на двама именити водачи – синовете на Нелсън Пикет – Нелсиньо и на Ален Прост – Нико. Надпреварата с електрически автомобили е тестване и за най-големите международни производители.

Формула Е е единственият шампионат, в който феновете на този спорт, с изключение на да се насладят на надпреварата, могат и директно да въздействат върху неговото развиване. Във fanboost-платформата феновете могат да гласоподават за своите любимци на пистата, като тримата водачи, които завоюват най-вече гласове, получават в допълнение 100 kJ (килоджаула) сила, която могат да употребяват по време на конкуренцията.

Българска национална телевизия HD излъчва в България надпреварите в тази атрактивна конкуренция през цялото време на Световният шампионат през 2014 година И през тази година спортно-развлекателният канал на Българска национална телевизия ще предава онлайн 14-те надпревари, а в множеството от кръговете - и квалификациите за място в стартовата решетка.

Първите два старта във Формула Е са в Хонконг и Българска национална телевизия HD ще покаже конкуренцията директно в събота и неделя (2 и 3 декември) от 9:00 часа. Специално за феновете на публичната телевизия коментаторите на надпреварата Иван Тенчев и Георги Иванов ще проучват детайлно и всички забавни обстановки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР