От тази пролет се извършва ремонт за 22 млн. лв.

...
От тази пролет се извършва ремонт за 22 млн. лв.
Коментари Харесай

АПИ обяви конкурс за проучване дали да има тунел под "Петрохан"

От тази пролет се прави ремонт за 22 млн. лева на пътя през прохода " Петрохан ", който беше в окаяно положение.

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Довършването на Южната дъга на околовръстното ще е готово през 2021 година

Само огромни локални играчи се състезават за 6-километровата права за 123 млн. лева без Данък добавена стойност
2 юли 2018
Пътища 2.0 - какво се строи в този момент и какво следва

Изпълняват се планове за 1.4 милиарда лева и следва сключването на контракти за още толкоз
7 май 2018
Половин милиард за пътя Мездра - Ботевград и околовръстното до " Младост "

Държавната организация разгласи двата търга, възнамерява и поправки за над 300 млн. лева
22 мар 2018
Консорциум отпред с " Геострой " стартира ремонта на още 22 км от прохода " Петрохан "

Той би трябвало да завърши след 15 месеца
11 дек 2017 С близо 4 месеца забавяне Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи публичната поръчка за разработване на прединвестиционно изследване за трасето по направлението Монтана-София с тунел под " Петрохан ". По проект процедурата трябваше да е реалност през май. Тя бе обещана още през март от строителния министър Николай Нанков и от премиера Бойко Борисов, откакто хората от Северозапада проведоха митинги и на няколко пъти стопираха придвижването по интернационалния път Е-79.

Целта на прединвестиционното изследване е да бъдат създадени най-малко три вероятни разновидността за развиване на пътно трасе с тунелно прекосяване под прохода. Изпълнителят, на който ще бъдат платени до 500 хиляди лева, би трябвало да обясни и аргументира нуждата и целесъобразността от построяването на такова оборудване. Едва тогава ще се реши дали да има строителство.

Жители от Северозападна България желаят тунел под " Петрохан " от години, с цел да се развива стопански регионът, който е " затворен " инфраструктурно. В началото на тази година даже бе импортирана подписка в Народното събрание с искане управляващите да дадат безапелационен отговор, по кое време ще стартира строителството на това оборудване. Според разнообразни оценки това би икономисало 46 км от дистанцията сред София и Монтана.

Изграждането на подобен тунел по принцип е залегнало в районния проект за развиване на Северозападния регион за обмисляне. Още през февруари 2008 година Правителството на Сергей Станишев го афишира за предпочитан, само че досега не са направени никакви стъпки за неговото осъществяване. " Няма финансово-икономическа аргументация, по тази причина се разбрахме да го предлагаме на вложители, които идват в България. Държавни пари все още не можем да обещаем, можем да обещаем да подготвим всички процедури, които и сега вървят и да създадем опит за публично-частно партньорство ", сподели през март министър председателят Борисов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР