От тази година влязоха в сила промени, които според последните

...
От тази година влязоха в сила промени, които според последните
Коментари Харесай

Много По-Лошо От Очакваното! От Нои Току-Що Съобщиха За Кои Пенсионери Е Тежката Гилотина!

От тази година влязоха в действие промени, които съгласно последните разбори на Национален осигурителен институт ще ощетят 31% от новите пенсионери тази година. Причината е, че така наречен " самостоятелен коефициент ", който взе участие в пенсионната формула, се пресмята по нов метод. Според новите правила към този момент не се избират трите най-силни години преди 1997 година, не влиза и приходът сред 1997 година и 1999 година Вземат се поради единствено осигуровките от 2000 година насам.

Отпадането на трите най-хубави години преди 1997 година е решение от 2015 година, влезнало в действие в този момент. Аргументът за отпадането на другите три е, че тогава не е имало оптимален застрахователен приход, регистрите за този интервал са непълни, а " тласъците " за машинация - огромни. Така се стигало до случаи на нереално високи пенсии.

За 31% от новите пенсионери тази година " самостоятелният коефициент " ще е по-нисък приблизително с 8% по отношение на остарялата формула, а за близо 57 на 100 - ще е по-висок с към 4%.

" В момента тече четиримесечният период, в който би трябвало да приключат производствата по изчисляването на размера на пенсиите, става въпрос за новоотпуснатите пенсии, и тогава ще стане ясно какъв е процентът на хората с понижените пенсии ", разясни Адемов.

По мнението на Адемов има три разновидността, с цел да не се стигне до понижаване на пенсиите:

" Това, което може да се направи, е да няма промени в хода на осигурителния път на всяко едно лице. Започнал си по едни правила - приключваш по тях. Другото решение е да има право на избор по кои правила да се пенсионира. Третото решение е в края на годината да има публично разискване, с цел да се предявят съответните ограничения ".

Той напомни, че страната дава 10 милиарда лева в допълнение от бюджета за пенсии, а тук разликата с новата смяна е едвам 9 млн. лева

Заместник-социалният министър Султанка Петрова акцентира, че държавното управление два пъти е нараснало пенсиите. Тя съобщи, че най-вероятно предлаганите промени няма да бъдат признати. " Ние ще продължим да работим за това хората да получават почтени пенсии за това, което са изработили. Аз мисля, че това няма да остане в този вид. Това ще се промени и по тази причина има разнообразни мнения. Може би в действителност би трябвало да се направи тази оценка на въздействието. Тя поддържа мнението на Хасан Адемов, че не би трябвало разпоредбите за пенсиониране да се трансформират в придвижване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР