От тази година годишните стикери са валидни от датата на

...
От тази година годишните стикери са валидни от датата на
Коментари Харесай

АПИ напомни На 31 януари изтича валидността на годишните винетки за 2017 г

От тази година годишните стикери са годни от датата на перфорация

Агенция " Пътна инфраструктура " припомня, че годишните винетки за 2017 година са годни до 31 януари 2018 година и посъветва потребителите да закупят нов годишен стикер преди приключване на валидността на остарелия.

От тази година годишните стикери са годни от датата на перфорация, т. е. в случай че консуматор има годишна винетка за 2017 година и закупи нов годишен стикер през днешния ден - на 9 януари 2018 година, винетката може да бъде валидизирана с дата 1 февруари 2018 година и ще бъде до 31 януари 2019 година

Стикерът може да бъде перфориран и с друга дата, според от желанието на водача, и надлежно ще бъде за период от една година. Например годишна винетка, закупена през днешния ден и перфорирана с дата 3 февруари 2018 година ще бъде до 2 февруари 2019 година

Годишната винетка може да бъде валидизирана и с дата съответстваща на датата на закупуването й. В тези случай, стикерът също ще бъде годен за период от една година. Винетката се перфорира в комерсиалния обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова записка с вписан регистрационен номер на транспортното средство, която би трябвало да се пази.

През 2018 година - за трета поредна година, цените на всички винетки за леки коли са непроменени. Годишната е 97 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лева За първи път има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лева Тя ще разреши на хората, които карат колите си най-вече през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят непрекъснато в страната да употребяват по-краткосрочен стикер.

Винетки се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са огромните бензиностанции, офисите на " Български пощи ", регионалните пътни ръководства и гранично контролно-пропускателните пунктове. Пълният лист на пунктовете за продажба е оповестен на интернет страницата на АПИ.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР