От тази енергия и от този пример имаме нужда днес

...
От тази енергия и от този пример имаме нужда днес
Коментари Харесай

Йотова: Винаги ще има нужда от силни лидери като Стамболов

От тази сила и от този образец имаме потребност през днешния ден повече от всеки път. “, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на тържествена гала във връзка 164 години от рождението на Стефан Стамболов, която се организира пред паметника на революционера и държавника в София.

Според Илияна Йотова максимата, че не е значимо какъв брой дни има в живота ти, а е значимо какъв брой живот има в дните ти, като че ли е писана за Стефан Стамболов – единствено на 33 години бунтовник, герой за избавление, политик, общественик в едни от най-трудните интервали в нашата история.

„ Днес обликът на Стамболов, точно в своята противоречивост, би трябвало да служи като образец на модерни водачи и политици. Защото един от проблемите пред България през днешния ден е острият недостиг на мощни хора, на хора, които могат да отстояват своите хрумвания, да се борят за страната си, да се борят за националното “, означи вицепрезидентът.

По думите й Стефан Стамболов е индивидът, съумял да постави основите на българската държавност.

„ Едни абсолютно го поддържат, други освен чакат, само че желаят гибелта му “, уточни Илияна Йотова и акцентира, че Стамболов е посочил какво значи да си водач, да отстояваш интереса на България по този начин, както ти го виждаш.

„ Колко политици и държавници през днешния ден имат своята визия за развиването на страната – дали вярна или не, само че която твърдо да отстояват “, попита вицепрезидентът. След края на словото си Илияна Йотова постави венец пред паметника на Стефан Стамболов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР