От там уточниха, че подсъдимите няма да бъдат конвоирани до

...
От там уточниха, че подсъдимите няма да бъдат конвоирани до
Коментари Харесай

Изправят пред съда проститутката и съучастниците й, убили с наркотици австриец във Варна


От там прецизираха, че подсъдимите няма да бъдат конвоирани до постройката. Делата ще се гледат посредством видеоконферентна връзка с ареста, поради разпоредбите по които работят съдилищата в изискванията на COVID-19.

Както Varna24.bg заяви, с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна в ареста са арестувани под стража за период до 72 часа причинителите на обир, съпроводен с убийството на 35-годишен жител на Австрия.

По инфорация от пресцентъра на Апелативна прокуратура, Окръжната прокуратура във Варна е привлякла като причинители на  закононарушението /по член 199, алинея 2, по отношение на член 198, алинея 4 от НК/ трима, измежду които и 21-годишна жена, занимаваща се с проституция. В ареста са 34-годишният Людмил М., 43-годишният Радослав М. и 21-годишната Ренета Н.

И тримата са от Русе.

На 8 август тази година тялото на 35-годишния Мизгин Х. е открито в хотелска стая във Варна. След осъществената аутопсия било открито, че гибелта на младия мъж с австрийско поданство, който следвал в Медицинския университет във Варна, е породена от предозиране с разнообразни типове наркотични субстанции в композиция с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта.

От движимостите на умрелия австрийски жител липсвали документите му, преносим компютър, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът на австрийския жител са  открити в заложна къща във Варна, където са оставени от Людмил и Радослав.

Наркотичните субстанции, както и рисковите медикаменти, причина за гибелта на 35-годишния студент, били дадени на Ренета от двамата й съучастници за да бъде замаян и ограбен по-късно. Разследването по случая открива, че тримата не ползват незаконната скица за първи път.

При задържането на причинителите на тежкото престъпно закононарушение са открити и конфискувани разнообразни типове наркотични субстанции и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, съпроводен с ликвидиране, те са били открити да държат наркотични субстанции и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в различен варненски хотел.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане най-тежките ограничения за процесуална насила – задържане под стража, по отношение на тримата обвинени.

Справка за съдимостта им демонстрира, че Радослав е осъждан девет пъти, в това число за грабежи и обири, Людмил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказване, а Ренета е неосъждана.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР