От така наречения преход спечелиха основно тези, които създадоха дворцовия

...
От така наречения преход спечелиха основно тези, които създадоха дворцовия
Коментари Харесай

Горан Благоев: Хората от бившата ДС още ги има и днес, и продължават да задават дневния ни ред

От по този начин наречения преход завоюваха главно тези, които сътвориха дворцовия прелом и го показаха като преход към народна власт, съобщи претендентът за президент на " Национално обединяване на десницата " Горан Благоев.

На 10 ноември една партия си направи вътрешния прелом, сподели още десният претендент и разяснява: „ Знаем по какъв начин Държавна сигурност зареди с куфарчетата избрани хора. Една част от тях станаха сполучливи предприемачи, други са олигарси и тези хора през днешния ден ни задават дневния ред “.

Затова Националното обединяване на десницата упорства за Закон за лустрацията, изясни Горан Благоев: „ Хората от някогашната Държавна сигурност още ги има. Помислете - в инициативния комитет на Румен Радев има 27 някогашни сътрудници на Държавна сигурност. Страшното е, че те не се срамят от това “.
 Горан Благоев: И държавно управление на ГЕРБ и Румен Радев не направиха нищо във връзка с външната ни политика Горан Благоев: И държавно управление на ГЕРБ и Румен Радев не направиха нищо във връзка с външната ни политика
Имиджът на България в Европейски Съюз не е добър – страната ни е на последните редици. На последно място сме и по независимост на словото. Това каз...

Като противоположен образец той даде обстоятелството, че кандидатпрезидентската двойка Горан Благоев и доктор Ивелина Георгиева се поддържа от емблематична фигура, в лицето на доктор Любомир Канов, който е жертва точно на Държавна сигурност.

Журналистът, журналист, историк и деен участник в публични дела Горан Благоев изрази убеждението си, че в обществото ни има база за национално помиряване по този въпрос, защото от сътрудниците на Държавна сигурност са страдали хора и от ляво, и от дясно. Въпросът, съгласно него, е да извървим пътя до дъно. Той съобщи позицията на Национално обединяване на десницата, че Закон за лустрацията, освен ще спре всички тези хора да участват на управителни постове по всички етажи на публичния живот, само че на първо място, ще пресече корените на българската олигархия.

„ И когато знаем кой кой е и чий татко или дядо е бил някъде там по върховете, а през днешния ден той е огромен предприемач или притежател на медии, че в това число, се кандидатира и за народен представител, при все, че е махленски по закона „ Магнитски “ - ето това би трябвало да се пресече в България “, разяснява Горан Благоев.

Затъваме в безусловно непознаване на близкото си минало, показа още историкът и журналист.

Той разяснява и още: „ Ще си изкривим душите в случай че кажем, че нищо положително не се е случило след 10 ноември, в противен случай - ние въпреки всичко, въпреки и с фасадна народна власт, имаме многопартийна система, имаме опция да се състезаваме на полето на концепциите и на свършените каузи, имаме свободата да мислим, това, което желаеме. Колкото до свободата на словото, с цялото почитание към журналистическия труд, само че 112-то място не е огромен комплимент. Няма какво да се лъжем, ние нямаме независимост на словото, каквато би трябвало да има в едно същинско демократично и плуралистично общество. Критиката не се възприема в конструктивен смисъл, а тъкмо в болшевишкия – „ който не е с нас е срещу нас “. По думите на Горан Благоев президентът е задължен да пази свободата.
 Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим сега и каква ще я оставим за бъдещите генерации Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим сега и каква ще я оставим за бъдещите генерации
Нека се замислим каква България творим сега и каква ще я оставим за бъдещите генерации, прикани в предаването „ Седмицата&ldq...

„ Здравната рецесия беше изпусната, приказваме го през цялото време на акцията с доктор Ивелина Георгиева, която е доктор в една от огромните лечебни заведения и която всекидневно, даже и пътувайки в страната, е в контакт със своите сътрудници. И обстановката е в действителност страшна “, разяснява Горан Благоев. По думите му ръководещите е трябвало да дадат ясни сигнали още през лятото. Като различен проблем той открои и обстоятелството, че липсва всевъзможен надзор по отношение на спазването на наложените ограничения.

А като чудовищни операции той дефинира антиваксърското говорене, което се следи в предизборната акция и което, „ за жалост води единствено до едно - цялостни лечебните заведения и ни кара да търсим помощ от Европейския съюз “.

„ Ще нарека мерзавци тези политически водачи – и единият, който сподели че ваксинирали хората с ваксини с изминал период на валидност, и другият, който говореше, че не знам си какъв брой милиона са умрели от имунизациите. Ето тези хора, в случай че се смирят малко и замълчат пред скръбта на всички, които всекидневно губят околните си, тогава една сериозна осведомителна акция за имунизациите би имала триумф “, сподели Горан Благоев.

„ Съперник ми е и всеки, който изневерява на българския народен интерес и във връзка с енергетиката. Защото ние затъваме от ден на ден в съветската сфера на въздействие и действително се лишихме от по-евтиния азерски газ “, съобщи претендентът на десницата.

Дясното е това, което споделя истината и отстоява българското национално достолепие и националния ни интерес, безапелационен бе Горан Благоев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР