От Сюлейман Ал-ХалидиАМАН (Ройтерс) - кралят на Йордания Абдула отхвърли

...
От Сюлейман Ал-ХалидиАМАН (Ройтерс) - кралят на Йордания Абдула отхвърли
Коментари Харесай

Кралят на Йордания отхвърля всеки израелски план за окупиране на части от Газа

От Сюлейман Ал-Халиди

АМАН (Ройтерс) - кралят на Йордания Абдула отхвърли всевъзможни проекти на Израел за окупиране на части от Газа или за основаване на зони за сигурност в границите на анклава, заявявайки, че първопричината за рецесията е отводът на Израел от законните права на палестинците, споделиха държавните медии в понеделник.

В мнения в кралския замък кралят беше представен да споделя висши политици, че не може да има " военно решение или решение за сигурност " на спора сред Израел и палестинците.

Той сподели, че опустошената от война Газа не би трябвало да бъде отделена от Израел от другите палестински територии.

Монархът сподели, че „ коренът на рецесията е окупацията на палестински територии от Израел и отводът от него на законните права на палестинците “.

„ Решението стартира оттова и всеки различен път е жертван на неуспех и повече от цикъл на принуждение и заличаване ", сподели той.

Абдула сподели, че от дълго време е предупреждавал за израелските нарушавания на Западния бряг, с който Йордания има обща граница, и офанзивите на еврейски заселници против палестински цивилни може да " разширение на спора " и подтикване на района „ към пропастта ".

Йордания е дом на огромно население от палестински бежанци и техните потомци, които се опасяват, че Израел може да изгони всеобщо палестинците от окупирания от Израел Западен бряг, където офанзивите на израелски заселници против палестински поданици се усилиха след нападението на Хамас на 7 октомври против Южен Израел.

Външният министър Айман Сафади сподели в изявление за публичната телевизия Al Mamlaka, че Израел е прекрачил „ всяко законно, етично и филантропично условие алена линия във варварската си война против жителите на Газа. "

" Израел отхвърля да слуша. Това, което прави, не е самозащита, а осъществяване на военни закононарушения “, добави той.

Абдула сподели този месец, че единственият път към непрекъснат мир е възобновяването на договарянията за самостоятелна палестинска страна дружно с Израел. Преговори с посредничеството на Съединени американски щати са замразени за съвсем десетилетие.

Вашингтон сподели, че Израел не може да окупира анклава след войната, а държавният секретар Антъни Блинкен сподели, че администрацията на Газа би трябвало да бъде обединена още веднъж с близкия Западен бряг, елементи от които се ръководят от Палестинската власт.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели, че Палестинската власт не би трябвало да поема контрола в Газа Миналата седмица той сподели, че Израел ще поеме контрола върху сигурността в Газа за неустановен интервал от време.

(Репортаж от Сюлейман Ал-Халиди; Редактиране от Гарет Джоунс и Хауърд Голър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР