От Световният съюз на професионалните футболисти (FIFPro) обявиха, че недоумяват

...
От Световният съюз на професионалните футболисти (FIFPro) обявиха, че недоумяват
Коментари Харесай

В организация на футболистите се чудят защо в Беларус продължават да играят

От Световният съюз на професионалните футболисти (FIFPro) оповестиха, че недоумяват по какъв начин в Беларус не престават да се играят мачове. Те разкриха, че с тях са се свързали обезпокоени играчи, които са се оплакали от обстановката.

" Честно, неясно по какъв начин това продължава, съобщи генералният секретар на FIFPro Йонас Баер-Хофман. - Има играчи, които са обезпокоени и се обърнаха към нас. "

Той разяснява и сегашната обстановка във футбола, основана от рецесията с ковид, като съобщи, че да не се приключи сезонът не е вид. " Всички във футбола ще изгубят, в случай че това се случи. Не мисля, че е отговорно да обмисляме това в този миг. Ако има някакъв късмет да се приключи сезонът, би трябвало да го създадем, тъй като отражението върху играчите и всички други в играта ще бъде огромно, в случай че не се случи. "  УЕФА: Всяка федерация може да вземе решение за своето състезание
Баер-Хофман съобщи, че FIFPro вижда положителни и неприятни реакции на рецесията: " Един клуб в Сърбия непринудено изплати авансово заплатите до юни. В Коста Рика реализираха общо съглашение за заплатите ". Той добави, че някои клубове са употребявали рецесията като опрощение да приключват контракти рано, да уволняват или да разгласят фалит за да не заплащат сметки и заплати.

Latest on #coronavirus impact on professional football

-clubs in multiple countries unilaterally laying off players or cutting pay

-player unions committed to providing legal advice, mental health support and second career planning

https://t.co/DHTo7ENYJb pic.twitter.com/N0DjsqzGz4
— FIFPRO (@FIFPro) March 27, 2020
Генералният секретар на организацията похвали Ювентус и Барселона, чиито играчи се съгласиха на понижаване на заплатите, само че добави, че този образец не би трябвало да бъде употребен, с цел да се притискат по-малките клубове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР