От Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват

...
От Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват
Коментари Харесай

СЗО отново препоръча да не се носят маски, които от днес стават задължителни у нас

От Световната здравна организация (СЗО) оповестиха, че към момента предлагат да не се носят маски, в случай че не сте инфектирани с ковид или не се грижите за някой, който е болен, осведомят международните организации.

Няма съответни доказателства да има някаква евентуална изгода от всеобщо носене на маски. Всъщност има някои доказателства, които демонстрират тъкмо противоположното, в случай че маските не се употребяват вярно, разгласи лекар Майк Райън, началник на програмата за изключителни обстановки на СЗО, представен от CNN.

Отделно той означи, че има сериозен проблем - дефицит на маски в международен мащаб.

В момента хората с най-голям риск да се заразят с този вирус са здравните служащи на предна линия, които се излагат на риск всяка секунда. Мисълта някой от тях да не носи маска е ужасяваща, акцентира специалистът.

Райън предизвести, че коронавирусът няма да си отиде от единствено себе си.

Вчера, както към този момент БЛИЦ осведоми, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед всеки, който излиза отвън дома си, да носи защитна маска на закрити и открити публични места. Предвидени са сурови санкции за неспазващите това условие.

Вижте каква солена санкция ни чака, в случай че излизаме без маска

"Препоръките на СЗО са, че здравите хора няма потребност да носят маски, тъй като даже и да я сложите, няма по какъв начин да не я докосвате през целия ден. Ако ръцете ви са инфектирани, ще болестите и маската. Възможността да се болестите по този метод е по-висока.

От друга страна, вярването, че маската защищава, не е правилно. Моделът на предаване е при пряк контакт със инфектиран или допиране на нашето лице, откакто към този момент сме пипали инфектирана повърхнина.

Маските са нужни за експертите или болните хора, тъй като това е метод да предпазят останалите от заразяване ", изясни по рано в изявление за Нова тв представителят на СЗО за България доктор Скендер Сила.

В други страни, обаче също се вкарва сходна мярка. В Австрия, да вземем за пример, ще изисква от жителите да носят маски в супермаркетите, само че маските ще им се дават на място.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР