От сутринта си мисля каква е разликата между лъжата и

...
От сутринта си мисля каква е разликата между лъжата и
Коментари Харесай

ГешеФтура

От сутринта си мисля каква е разликата сред лъжата и изопачаването. Май че беше следната – лъжата е цялостната лъжа, а изопачаването е основаването на неистина, като за основа се употребява истина – при чистата неистина не е належащо.
Тези мисли ми се въртят в главата, откогато си предизвиках ужаса да изслушам половинчасовото изявление по Българска национална телевизия на единствения (и неповторим) претендент за основен прокурор Иван Гешев. Който е слушал и гледал, сигурно ме схваща. Който не е – да слуша и да гледа. А през това време аз ще взема да направя един бърз обзор на процеса „ изкривяване “, от време на време даже с съответно посочени цитати на господин Гешев – в кавички.
1. " Вижте, това дали има един или повече претенденти не изключва по никакъв метод дали ще има съревнование. Доколкото виждам и госпожа Кьовеши е единствен претендент (за началник на бъдещата европейска прокуратура) – никой не споделя, че няма да има съревнование ". Ми не, не е единствен претендент госпожа Кьовеши. И французин има, и немец. Даже имената им се знаят в България – не от доста хора, само че въпреки всичко. Казват се Жан-Франсоа Бонер и Андрес Ритер. Имената на съперниците на Гешев също се знаят – ниКОЙ плюс ниКОЙ!
2. " Е, вижте, за всеки, който през последните 3 години образувахме каузи, задържахме, вкарахме в ареста, лица, които бяха наказани. На първо място това е политическият кръг и обвързваните с него медии и олигарси, гравитиращ към подсъдмия Прокопиев ". Интересно кой тъкмо олигарх към Прокопиев е дефинитивно наказан, че не си припомням...
3. " Това момче би трябвало да седне някъде на мрачно, да остане единствено с възприятието си на самозапазване, да осмисли постъпките си и да реши какво ще направи - дали ще спомага на закона или ще понесе следствията от дейностите си ". Реплика за обвинявания в хакерската офанзива против Национална агенция за приходите Кристиян Бойков, за която се разбра преди седмица. На мен ми звучи " отговорен до доказване на противното ".
4. " Неслучайно, тези от тази компания, хората – притежателите и представителят на тази компания, не желаеха да дават съответните ключове за отваряне на тези компютри и за разкриптиране. Ако не се притесняваш от нищо, в случай че си почтен, за какво не я предоставяш тази информация? Не я дават, тъй като знаят какво има вътре. А вътре има информация за нерегламентиран достъп върху 106 бази данни (бел. ред. - на НАП), 57 от които станаха известни на обществото. Това, което се вижда вътре, е опит за хакване на уеб сайтове и свързани с тях бази данни на застрахователи, на свързани с тях търговски сдружения, и на какво ли още не. Да, евентуално става въпрос за хакерство, само че несъмнено не е бяло. Има поразителен размер от данни, който още не сме прегледали. Затова настоявам, че тази компания – водеща версия естествено е това, и е въпрос на доказване, просто е съчетала главната си активност, която евентуално е киберрекет, с политически ползи ".
Цялото това изявление на господин идващия основен прокурор бъка от неописуеми неща. Да стартираме въпреки всичко - в края на 2015 година терорист умъртви 14 души и рани 17 в градчето Сан Бернардино, Калифорния. Постепенно стана ясно, че е обвързван с " Ислямска страна " и има значима информация на своя iPhone. Компанията-производител Apple обаче отхвърли да разкодира смарт телефона – тъй като работещите там твърдо имат вяра, че всеки има право на персонална цялост и разкодирането на един телефон ще разреши на управляващите елементарно да проникват и в други, без значение дали на обвинени или не! Едно изявление не чух от американското правосъдно министерство – за незнаещите, правосъдният министър на Съединени американски щати е и основен прокурор, и ФБР, че главната активност на Apple е тероризъм! Тук другарят идващ основен прокурор непосредствено си приказва кой каква му е главната активност, без да има съд и присъда, като на места се сеща да каже „ версия “, „ въпрос на доказване “ - там, в средата и към края на изречението. Ама за TAD Group дали в Търговския указател я написа тази съществена активност?
Когато ей по този начин, на дневен ред, излизат такива дивотии от устата на признака на битката за правораздаване, няма по какъв начин да не сложим въпроса – какво още изопачава? Отговор може да откри всеки самичък за себе си – за мен изопачава толкоз, колкото е изборната интензивност в Северна Корея на локалните избори. 99,98%, с по 1 претендент на регион, за незнаещите!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР