От строежа на зала Армеец, през източването на дебитни и

...
От строежа на зала Армеец, през източването на дебитни и
Коментари Харесай

Борисов: Ако българските хакери бяха като в САЩ, щяха да са богати и свободни

От градежа на зала " Армеец ", през източването на дебитни и кредитни карти, до заплатите на учителите. Тези тематики преплете в типичния си жанр министър председателят Бойко Борисов в речта си при откриването на фестивала за високи технологии Webit в столицата.

За да илюстрира иновативността на българите и достиженията им в региона на осведомителните технологии, министър председателят даде образец по какъв начин когато беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи при започване на века, българите били на второ място в света по източване на банкови карти. " Много преди да се заприказва за киберзащита, за нови технологии, българските деструктивни хакери пробиваха всички системи и подложиха на риск потреблението на кредитни карти ", сподели той, с което провокира смях в залата.

Борисов добави, че единствено за няколко години страната излязла от отрицателната ранглиста и " всички черни описи ". А поуката от историята му беше: " Скъпи мои младежи, в случай че същите тези тогава млади престъпни нарушители, не се бяха вкарали в тази неверна посока, а бяха като своите връстници в Щатите, в " Google ", във " Facebook ", отново щяха да са доста богати хора и нямаше да лежат в пандизите в този момент. Българинът е с доста изключително мислене и за това е толкоз новаторски ".

Преди да стигне до достиженията на българите в региона на осведомителните технологии, министър председателят мина през личните си триумфи. На няколко пъти той изясни на присъстващите на фестивала, който се откри в зала " Армеец ", че преди 10 години " на това място беше пусто ", нямаше нищо, а единствено поляни. " След 10 години тук имаме зали и то не се употребяват единствено за спорт и концерти, а и за Webit. Попостроихме и ние, де ", разяснява Борисов. Като образец за триумфите си даде и основания в съседство София Техпарк.

" За 10 години почти минават от първи до десети клас учениците. Това са най-важните 10 години. За това взехме решение в този момент да влагаме доста в учителите. Не единствено в заплащането. В тяхната подготовка, в образованието на децата ", продължи министър председателят. Като мотив за този избор той уточни " шеметното " развиване на технологиите и това, че " нашите деца " би трябвало да могат да отговорят на тези провокации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР