От странно звучащи уреди, чието име означава буквално пържене във

...
От странно звучащи уреди, чието име означава буквално пържене във
Коментари Харесай

По-здравословно ли е готвенето с еър фрайър

От необичайно звучащи уреди, чието име значи безусловно " пържене във въздух ", еър фрайърите се трансфораха в нещо, които съвсем всеки човек желае да има. Сравнително компактни, с цел да се съберат във всяка кухня и на налични цени, известността им е обяснима.
 10 храни с ниско наличие на въглехидрати
10 храни за по-лесно намаляване

Малко въглехидрати, малко килограми

Какво тъкмо съставляват еър фрайърите? Най-простичко казано това е мини фурна с вентилатор, който кара горещият въздух да сготвя храната с... въздух вместо с лой, пишат Life Hacker.

Точно това е голямата разлика с пърженето - храната се готви с дребна или даже никаква лой, само че е задоволително хрупкава, какъвто нормално е резултатът при пърженето. Тук обаче се появява огромното " само че ".
 Снимка 654445

Дали полуготовите пилешки хапки, приготвени в еър фрайъра вместо в тиган с олио съдържат по-малко калории? Да. А по-здравословни ли от тиквички, които бихме изпържили на тигана? Едва ли.

Здравословните качества на храната не зависят от уреда, в който я подготвяме, а от избора ни на съставките в нея. Дори и на еър фрайър, замразените си оставят пържени картофи, а не салата с кейл.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР