От столицата на Каталуния, д-р Милен Бонев, който е анестезиолог

...
От столицата на Каталуния, д-р Милен Бонев, който е анестезиолог
Коментари Харесай

Български анестезиолог в Испания проплака: Тук е като на война, положението е критично!

От столицата на Каталуния, доктор Милен Бонев, който е анестезиолог в болница в Барселона споделя повече за това по какъв начин тук се борят против ковид.

Д-р Милен Бонев
„ Положението е повече от сериозно. Тук е като на война, ние сме в бедствено състояние “, сподели доктор Бонев.

„ Работя в частно здравно заведение, което преди три седмици се трансформира в болница за лекуване на пациенти с COVID-19. Повече от 160 души имаме на етажите, трябваше да преустроим цялата болница “, описа още той пред bTV.

„ Всички операционни блокове, които са три, превърнахме в реанимации. Във всяка операционна зала имаме по двама пациенти и на процедура сме изчерпали съвсем целия запас във връзка с интензивното лекуване “, сподели доктор Милен Бонев.

Български доктор с разтърсващо обръщение от Германия след първия си интубиран от COVID-19 пациент

По думите му има и млади пациенти, а двама души на 44 и 46 година са в реанимация.

„ Около 30% от популацията на Испания е над 60 година и по тази причина множеството пациенти са възрастни. От 60 до 75-годишна възраст са ни множеството пациенти на вентилация “, разясни анестезиологът.

Той сподели, че за няколко дни са имали проблеми с защитните дрехи, само че сега са доста добре снабдени и предпазени.

За последните 24 часа 849 души са умряли от ковид в Испания. Това е рекорден брой на умрелите за едно денонощие от началото на епидемията в страната.

Общо 8189 души са умрелите от вируса в Испания до момента, като по този индикатор страната се подрежда на второ място в света след Италия. За последното денонощие в Испания бяха регистрирани 9222 нови случая на болест, с което общият им брой доближи 94 417.

Основното безпокойствие на здравните управляващи в Испания е, че интензивните отделения, които са на лимита на потенциала си, ще се окажат претъпкани. Персоналът към този момент се оплаква от липса на защитни дрехи. Най-тежко е ситуацията в Мадрид, където починаха 3603 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР