От столичния район Средец излязоха с интересна позиция в дните

...
От столичния район Средец излязоха с интересна позиция в дните
Коментари Харесай

От столичния район Средец: Футболните мачове създават проблеми с чистота, сигурност и шум

От столичния регион " Средец " излязоха с забавна позиция в дните на разискване и внасяне на възражения по отношение на Подробния организационен проект (ПУП) в Борисовата градина. Проектът визира директно Националния стадион " Васил Левски " и стадион " Българска войска ", намиращи се на по-малко от половин километър разстояние. На фона на целия звук от ЦСКА-София оповестиха, че са подготвени да изградят съвременно оборудване на мястото на " Армията ", което да не излиза отвън " чашата " на настоящия стадион. Положението с " Васил Левски " към този момент остава неразбираемо. Според някои екозащитници обаче двете остарели уреди нямат място в най-големия парк в София.

" Моето виждане е като на хората, които живеят към парка. Истината е, че мачовете трансформират ритъма на живот, има проблеми с непорочност, сигурност, звук. Има и възражения от жители, които считат, че тези игрища въобще нямат място в Борисовата градина ", съобщи пред bTV районният кмет Мария Чакова.

" Това нещо е неуместно! Това е домът на ЦСКА и този дом стои там от 1923 година. За цялата алена общност това е дом и храм ", възрази юристът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов. Той твърди, че при вероятно създаване на нов стадион няма да пострада нито едно дърво в парка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР