От Столичната регионална здравна инспекция връчиха на Народното събрание актове

...
От Столичната регионална здравна инспекция връчиха на Народното събрание актове
Коментари Харесай

Глоби от РЗИ за 24 депутати, които не носят маски

От Столичната районна здравна ревизия връчиха на Народното събрание актове на депутатите, които през последните дни не носиха маски.
Депутатите са нарушили въведените от министъра на опазването на здравето със заповед от 22 юни краткотрайни противоепидемични ограничения.
От инспекцията желаеха преди дни да им бъде предоставена информация и видеозаписи за определяне на лицата без сложени защитни маски на пленарното съвещание.
Шестима депутати от парламентарната група на ГЕРБ са били санкционирани през днешния ден от столичната РЗИ, тъй като не са спазили противоепидемичните ограничения и не са носили маска в пленарната зала. Това стана ясно от изявление на зам.-шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев пред публицисти.
Служители на РЗИ раздават санкции на депутатите, които в последните две седмици отхвърлят да сложат маска в пленарната зала, макар заповедта на здравния министър Кирил Ананиев такива да се носят на закрито. Глобата за нарушителите е 300 лева
Към момента РЗИ е идентифицирала общо 10 народни представители, които са били без маски в пленарната зала, заяви по-рано денем преболедувалият COVID-19 народен представител от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов, пред bTV, само че след това се оказа, че са санкционирани 24 депутати. “Ние би трябвало да даваме образец на хората, а не по какъв начин не съблюдаваме заповедта на здравния министър ", уточни той.
" Вчера Цвета Караянчева сезира службата за още двама сътрудници – Александър Паунов и Павел Шопов. Те ще бъдат санкционирани, както всички жители, които не съблюдават закона ”, разкри шефът на обществената комисия в Народното събрание.
Павел Шопов пристигна при представителите на медиите с аргумента, че желае РЗИ пред пресата да му връчат акта за санкция за неносене на маски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР