От Столичната община взeмат извънредни мерки във връзка с липсата

...
От Столичната община взeмат извънредни мерки във връзка с липсата
Коментари Харесай

Заплатата на шофьорите в градския транспорт ще стане 1150 лв.

От Столичната община взeмат изключителни ограничения по отношение на неналичието на водачи в градския превоз. Утре на съвещанието на общинския съвет ще бъде гласувано равнене на заплатите в столичния авто- и електротранспорт и 10% нарастване на заплатите. Ще бъде понижен и изключителният труд.

Повече детайлности за незабавните ограничения от Карина Караньотова .

5.3 млн. лв. в допълнение са заделени от бюджета на общината. Така, с гласуването на 10% нарастване, от общината се пробват да решат проблемите в столичния авто- и електротранспорт, които са се натрупали през годините. Преди 10% нарастване заплатите в двете сдружения ще бъдат изравнени и след нарастването чистата заплата ще стане 1150 лв..

Другите изключителни ограничения, които ще бъдат гласувани на следващия ден на съвещанието, са подобрявяне на изискванията на труд, както и построяването на общежития в регион " Искър " за краткотрайно настаняване на водачи от други градове, а също и понижаване на изключителния труд на 15 часа месечно при настоящи приблизително 26.

Водачите на градския превоз още веднъж са поставили " жълти жилетки " и са пред общината, само че не стачкуват, тъй като са удовлетворени от оповестените ограничения, само че са пристигнали персонално да ги чуят на транспортната комисия, която стартира по-късно.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява, че опозицията вместо да оказва помощ за решение на проблемите, основава спомагателни спорове.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Проблемът с изключителния труд се употребява политически през последните месеци и се злоупотребява с естествените претенции на водачите за по-добри приходи. Това подстракаване за мен е безконтролно както към самите водачи, към работещите в сдружението, по този начин, несъмнено и към жителите на София, тъй като тези средства, които отделяме от бюджета, са парите на всички софиянци, всички заплащат с налозите си.
Дали водачите са удовлетворени от ограниченията, които ще бъдат гласувани на следващия ден, ще се разбере дефинитивно след транспортната комисия.

А кметът на София през днешния ден още веднъж разяснява разделителите на улица " Граф Игнатиев ". Тя е упълномощила на основния проектант Здравко Здравков да измисли безвреден вид и той към този момент се е спрял на 2 разновидността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР