От Столичната община предоставят 5,6 млн. лв. за 10-те най-големи

...
От Столичната община предоставят 5,6 млн. лв. за 10-те най-големи
Коментари Харесай

Дават 5,6 млн. лв. на 10-те най-големи общински болници в София

От Столичната община дават 5,6 млн. лева за 10-те най-големи общински лечебни заведения, в които има и най-вече пациенти. Решението е на общинските съветници на София, заяви БГНЕС.

" Направили сме доста обстоен разбор на пациентите, на профила на всяка една болница и на нейните потребности. Каквото са поискали от управлението на лечебните заведения, това е включено за закупуване. Близо 6 млн. лева ще отидат за най-модерна инсталация и за поправки на някои от общинските здравни заведения, тъй че жителите да имат бърза и изцяло безвъзмездна налична здравна услуга в общинските лечебни заведения ", сподели ръководителят на Столичния общински съвет (СОС).

Георгиев изясни, че общинските съветници мъчно са избрали кои общински лечебни заведения да получат подпомагащите средства. Причината е, че лечебните заведения имат потребност от повече средства.

" С тези 6 млн. лева, което е най-голямата еднократна инвестиция в общинско опазване на здравето в последните години, ние не решаваме всички проблеми, ние решаваме тези, които са най-належащи ”, призна Георгиев.

Целта е общинските здравни заведения да станат модерни лечебни заведения с най-хубава инсталация, с най-модерната техника, с цел да могат лекарите да си правят още по-добре работата в спасяването на човешки живот.

" Закупуваме четири рентгенови апарата, томографска инсталация за Втора градска болница, предоставяме инсталация за Шейново, другото родилно го ремонтираме с близо половин милион лв., т.е. съгласно потребностите, с доста деликатен разбор и с цялостна поддръжка на всички политически групи, което значи, че сме си свършили работата добре ", акцентира Георгиев.

  " Инвестициите не са спирали, въпросът е парите от кое място ще дойдат. Това става посредством строга бюджетна дисциплинираност, с доста премереност в вложенията и с по-ефективен надзор върху общинските търговски сдружения, защото парите, които в този момент ще се влагат за инсталация, са дивиденти от облаги на общински търговски сдружения ", сподели Георгиев.

За Диагностично-консултативните центрове (ДКЦ – някогашните поликлиники) са определили 1,8 млн. лева, а останалите 3,7 млн. лева ще отидат за УМБАЛ Св. Йоан Кръстител, II-ра МБАЛ - София, МБАЛ " Княгиня Клементина ", СБАЛОЗ Проф. доктор Марин Мушмов, ПСАГБАЛ " Света София ", както и за Втора САГБАЛ " Шейново ".

" Относно вложенията в общинските лечебни заведения за интензивно лекуване от СОС декларират, че в Първа МБАЛ със закупуването на робот за UV стерилизация стартира стратегия за роботизация на част от дейностите в общинското опазване на здравето. С новия робот ще бъде осъществявана стерилизация по най-съвременния международен способ на пространствата в болничното заведение. По сходен метод се прави дезинфекцията на пространствата в Европейския парламент, летище " Хийтроу " и редица болнични комплекси в Европа и Съединени американски щати.

Във Втора МБАЛ ще бъде закупен нов скенер – 64-срезов, който разрешава надграждане на до момента предлаганите услуги с стратегия за съдова карта на основния мозък за модерна диагностика и лекуване както на сърдечно-съдови, по този начин и на мозъчни болести.

В МБАЛ " Княгиня Клементина " ще бъде закупена видео-бронхоскопска система, която ще разреши поддържането на най-високата степен на подготвеност, завоювана от екипа на отделението с професионализъм и отговорно отношение към болните.

Във Втора САГБАЛ ще бъде закупен последно потомство стерилизационен уред, автоклав, допускащ непрестанен 24/7 цикъл на дезинфекция с самостоятелни пакети за всеки болен. В общинските ДКЦ и лечебни заведения ще бъдат осъществени и строително-монтажни работи за осъвременяване на сградния фонд.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР