От столичната британска полиция разпространиха имената на двама от тримата

...
От столичната британска полиция разпространиха имената на двама от тримата
Коментари Харесай

От последните минути: Скотланд Ярд обяви имената на двама от атентаторите, окървавили "Лондон бридж"

От столичната английска полиция разпространиха имената на двама от тримата терористи, които направиха атентата в региона на „ Лондон бридж ” на 3 юни. Това са 27-годишния Хурам Шазад Бат и 30-годишният Рашид Редуан, оповестяват локални медии. Двамата нападатели, които бяха премахнати от полицията, са живеели в Баркинг, Източен Лондон,, където преди ден бяха осъществени дванадесет ареста на мъже и дами по съмнение за връзка с атентата, при който бяха прегазени с кола и наръгани с ножове голям брой хора. Седем от тях починаха, а 48 бяха ранени.

Хурам Бат е английски жител, родом от Пакистан. " Хурам Бат е прочут на полицията и МИ-5, само че не е имало никакви данни, че въпросното нахлуване се е възнамерявало. Другият човек – Рашид Редуан, не е незнаен на полицията”, се споделя още в известието.

Името на третия нападател още не е оповестено, само че по-­рано бе обявено, че тримата терористи са разпознати, а английската полиция обаче, че офанзивите са ­по-скоро вътрешно дело, в сравнение с замислени извън.



Към момента към момента не е ясно какъв е произходът на Редуан. Предполага се, че има либийски и марокански корени. Той се е подвизавал и под друго име - Рашид Елкдар, употребявал е и друга рождена дата, прибавят от Скотланд Ярд.

Третият не е жител на Англия, прецизират още от Скотланд Ярд.

" Трите набези, осъществени от ислямисти във Англия през последните три месеца, са проведени вътре в страната, а не зад граница ", съобщи шефката на лондонската полиция, представена от Ройтерс. " Мисля, че всички набези напоследък имат вътрешен център на тежестта ", сподели Кресида Дик в ефира на радио Би Би Си. " Такъв бе казусът при петте (заговора за терористични актове), които осуетихме, и при последните три набези. Но в някои от тези случаи безспорно има задгранични измерения. Винаги ще бдим дали нещо не се направлява от чужбина, само че бих споделила, че множеството закани, надвиснали над нас сега, не идват оттова ", добави ръководителката на Скотланд ярд

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР