От столична община поискаха държавата да окаже финансова подкрепа за

...
От столична община поискаха държавата да окаже финансова подкрепа за
Коментари Харесай

СО поиска помощ от държавата за градския транспорт на София

От столична община желаеха страната да окаже финансова поддръжка за градския превоз на София.

" Транспортът на столицата е подложен на сериозен финансов напън поради нарастването на цената на електрическата енергия, настрана и поради обстоятелството от понижения пътникопоток поради пандемията, което пък води до понижаване на приходите от закупуването на транспортни документи``, разяснява Зафир Зарков от Бюджетната комисия към Столична община.

По думите му към този момент приказваме за сериозна рецесия и е видна нуждата от поддръжка на страната в бранша.

" През 2020 година регистрирахме фрапантен спад на приходите от към 34%, т.е. толкоз са действително понижените пътувания поради пандемията. През предходната година въпреки всичко отчетохме прочут растеж, а прогнозата за 2022 година е да има ново повишаване с към 131 млн. лв. ", добави Зарков.

Той уточни, че през миналана година Общината съществено се е намесила с финансиране за градския превоз на София, с цел да може той да действа обикновено, само че към този момент без интервенция на страната превозът няма по какъв начин да устои.

" Не сме получавали сериозен ангажимент от страната, само че е нужна навременна помощ. Това е един от предпочитаните браншове, оповестени от Европейска комисия за финансиране. Имаме потребност да получим нужния ангажимент и поддръжка за градския превоз на София ", съобщи още Зафир Зарков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР