От старта си в национален мащаб през 2012 г. до

...
От старта си в национален мащаб през 2012 г. до
Коментари Харесай

Служители на община Борован се включиха в инициативата Да изчистим България

От старта си в народен мащаб през 2012 година до през днешния ден, „ Да почистим България” се утвърди като най-големия доброволчески и публичен план, предприеман до момента у нас. Инициативата е част от световното гражданско придвижване Let’s Do It World, което стартира през 2008 година в Естония.
Създадена е и национална партньорска мрежа за организация на акцията, в която годишно се включват над 2500 бизнес организации от всички браншове на стопанската система, всички 28 регионални администрации и 264 общини, президентската институция и няколко министерства.
Община Борован също взе интензивно присъединяване в акцията. Служителите на общинска администрация Борован взаимно със чиновниците от домакински обществен патронаж и детските градини и учебните заведения, доброволци от БМЧК и поданици на общината почистиха 4 нерегламентирани сметища в селото.
Кметствата Малорад, Добролево и Нивянин също взеха присъединяване в акцията, като почистваха не регламентирани сметища в обитаемоте си места. Общо 12 места бяха почистени, стотици чували с боклуци бяха събрани и ще бъдат извозени през днешния ден.
Община Борован благодари на всички доброволци, които се включиха в акцията „ Да почистим България заедно”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР