От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни

...
От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни
Коментари Харесай

1364 многофамилни жилищни сгради са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

От старта на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания до края на август тази година са актуализирани 1364 от общо 2022 здания със подписани контракти за целево финансиране с Българската банка за развиване. Продължава работата по останалите участващи в програмата здания. По 336 блока се извършват строително-монтажни действия, а другите следва да бъдат санирани.

Най-много приключени здания има в областите Бургас (181), Благоевград (169) и Хасково (137). Сред общините се открояват центровете на тези области, а също и Стара Загора и Пазарджик.

В община Бургас са актуализирани 161 здания, по 40 се работи, а 4 са със стартирали действия по техническо проучване. Сключените контракти за целево финансиране в общината са 205.

138 са приключените здания в община Благоевград. По пет здания се правят строително-монтажни действия. Те са последните в общината със подписани контракти за целево финансиране.

В община Хасково са подписани контракти за целево финансиране със 111 сдружения на притежатели. Енергийноефективни ограничения към този момент са въведени в 71 жилищни многофамилни здания, още 6 са в осъществяване, а 24 са със стартирали действия по техническо проучване.

В Стара Загора са въведени в употреба 68 здания и се работи по 7, като след тяхното довеждане докрай в общината ще са актуализирани всички здания, утвърдени за присъединяване в програмата.

В Пазарджик са приключени всички 41 здания със подписани контракти за целево финансиране.

Информация за напредъка в осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания може да бъде открита на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР