От стачките, които парализираха Холивуд, до издаването на последната песен

...
От стачките, които парализираха Холивуд, до издаването на последната песен
Коментари Харесай

Тейлър Суифт, Барбенхаймер и стачка в Холивуд

От стачките, които сковаха Холивуд, до издаването на последната ария на " Бийтълс " - светът на развлеченията беше източник на доста заглавия през миналата година. Ройтерс напомня в резюме някои от тях:

Холивудските студиа се сблъскаха с първото двойно прекъсване на работа от 63 години, когато сценаристи и артисти стачкуваха с искане за по-високи хонорари в ерата на стрийминг малкия екран и защитни ограничения по отношение на потреблението на изкуствен интелект. Това докара до прекъсването на доста продукции в Съединени американски щати и чужбина. Профсъюзите и на двете групи в последна сметка реализираха съглашения с огромните студиа.

Зрителите се върнаха в киносалоните след взрива на два кино лентата, излезли едновременно, въпреки и радикално разнообразни - " Барби " и " Опенхаймер ". Появи се и своебразният феномен - Барбенхаймер.

 
Миналия месец излезе последната " нова " ария на " Бийтълс " с гласа на починалия член Джон Ленън, основана благодарение на изкуствен интелект. Парчето със заглавието Now And Then беше пуснато на 2 ноември дружно с Love Me Do - първият сингъл на именитата ливърпулска четворка, излязъл в Англия през 1962 година

Британските рок ветерани " Ролинг стоунс " издадоха Hackney Diamonds - първия си албум с автентичен материал от 2005 година и първия запис след гибелта на барабаниста Чарли Уотс през 2021 година

Кралицата на попа Мадона беше принудена да отсрочи началото на турнето си, обхващащо цялата й кариера, откакто беше приета в болница в интензивното поделение поради сериозна бактериална зараза.

Бритни Спиърс разгласява записките си, в които написа, че е направила аборт, откакто е забременяла от поп артиста Джъстин Тимбърлейк, с който имаше връзка.

Актьорите Кевин Спейси, Гуинет Полтроу и Робърт де Ниро, както и артистът Ед Шийран бяха измежду звездите, които застанаха на свидетелските скамейки в правосъдни процеси. 

Прокурорите на щата Ню Мексико споделиха, че имат намерение да обвинят артиста Алек Болдуин в непредумишлено ликвидиране по отношение на съдбовната пукотевица по операторката на кино лентата " Ръжда " Халина Хъчинс през 2021 година

Музикалните суперзвезди Тейлър Суифт и Бионсе стартираха извънредно сполучливите си концертни турнета, като и двете изпълнителки пуснаха филми за тях по кината. 

Концертният филм за турнето Eras на Суифт събра над 126 милиона $ в международен мащаб през премиерния си уикенд, което е тласък за киносалоните, откакто стачките в Холивуд накара студиата да отсрочат министър председателите на заглавия като " Дюн: Част втора ".

Тейлър Суифт влезе в заглавията и с персоналния си живот, откакто стартира да се среща с играча по американски футбол Травис Келси от " Канзас Сити Чийфс ". Това докара до внезапно повишаване на продажбите на неговата фланелка и на телевизионните рейтинги, защото почитателите спекулираха дали тя ще се появи на негови мачове. 

Носителите на " Оскар " Робърт де Ниро и Ал Пачино още веднъж станаха татковци, надлежно на 79 и 83 години.

Развлекателната промишленост загуби огромни имена: Тина Търнър, Лиса Мари Пресли, Хари Белафонте, Матю Пери, Том Сайзмор, Джулиан Сандс, Джеф Бек, Джейн Бъркин, Тони Бенет, Шиниъд О`Конър, Майкъл Гамбън.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР